Usædvanligt mange over bord

Denne sæson har der i forhold til sidste år været ualmindeligt mange passagerer, der er faldet eller sprunget over bord fra krydstogtskibe.

Foto: Modelfoto: Colourbox.com.

Hvad der er årsagen til de mange passagerer over bord, er ikke undersøgt. Hvor der sidste blev rapporteret om ni tilfælde, har der i år indtil videre været 12 personer over bord.

Læs også: 4,4 millioner europæere tog på krydstogt

På Carnivals skibe har der alene været i alt fem tilfælde. En person af disse blev reddet. Norwegian Cruise Line har haft et tilfælde i år, og også P&O Cruises et tilfælde, hvor den pågældende blev fundet og reddet, rapporterer USA Today.

I de sidste par dage er to passagerer faldet eller sprunget over bord fra Carnival skibe. Mandag morgen var det den 46-årige Larry Miller, der faldt over bord fra "Carnival Inspiration". Han blev efterfølgende reddet af en af lodsbåd, efter at have have klynget sig til en bøje i et par timer.

Larry Miller har efterfølgende forklaret, at han kravlede op på rælingen for bedre at kunne se indsejlingen til Tampa i Florida.

50-årig kvinde over bord
Mindre end et døgn efter forsvandt en kvinde fra et andet Carnival skib. Dette skib,  "Carnival Holiday", sejlede også korte krydstogter til Mexico og havde netop forladt Mobile i Alabama, da et besætningsmedlem hørte et plask.

Skibets kaptajn fik skibet stoppet og sat redningsbåde i vandet, mens besætningen gik alle kabiner igennem for at undersøge, om alle var om bord. Her blev det konstateret, at der manglede en 50-årig kvinde blandt de 1.452 passagerer.

To Coast Guard både deltog i eftersøgningen, men man fandt ikke kvinden.