USA er en rejsemagnet

Danskerne søger til staterne for at holde ferie i et omfang, der kun overgås af briterne, og med den lave dollarkurs ventes tallet at stige yderligere.

Knap 260.000 danskere rejste ind i USA sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: flickr/Florin Draghici

Ganske vist tæller antallet af nordiske rejsende ikke så meget i indrejsestatistikkerne i USA, som for eksempel tyskerne.

Læs også: 8 rutsjebaner med rekorder

Men ser man på tallene i forhold til antallet af indbyggere i de forskellige lande, så rejser vi til USA i et omfang, der kun overgås af britterne, har de nordiske Discover America-komiteer beregnet.

Sidste år var der for første gang over en million rejsende fra de nordiske lande til USA, og det er lige over fire pct. af indbyggertallet.
Kun Storbritannien, der er USAs største marked i Europa, kan slå det tal, med 6,5 pct. af indbyggerne på besøg i staterne.

Nummer to og tre i markedsandele, Tyskland og Frankrig, kan kun præstere to pct. af indbyggerne på USA rejse - halvdelen af det nordiske ankomsttal.

5 pct. flere danskere
Af de nordiske tal tegner danskerne sig for knap 260.000 indrejsende, fem pct. flere end i 2009.

I Island steg tallet med 37 pct. til knap 40.000, og landet er samtidig det nordiske land, der har flest flyruter til USA. Icelandair har seks distinationer i USA.

Halvdelen af de nordiske rejsende er i USA på forretningsrejsende, 25 pct. rejser på ferie og resten besøger venner, familie eller tager på studieophold.

Og når de rejsende fra Norden kommer til USA, så bliver de der længere end de øvrige europæere. I snit 17,5 dage, mens tyskerne gennemsnitlig er der 12,2 dage, britterne 9,5 dage og franskmændene 8,6 dage.