Unge turister i sex-orgie

Fotos af unge sexdyrkende turister på cypriotiske både harmer de lokale, som ønsker at præsentere Ayia Napa som en familie-destination.

Norske VG Nett har beskrevet, trykt fotos og vist videoer af unge norske turister i "kompromiterende" situationer, optaget om bord på en cypriotisk udflugtsbåd. Fold sammen
Læs mere
Foto: www.vg.no
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er debat og harme i den cypriotiske turistby Ayia Napa på Cypern i denne tid.

Se videoen her

Norske VG Nett har nemlig beskrevet, trykt fotos og vist videoer af unge norske turister i "kompromiterende" situationer, optaget om bord på en cypriotisk udflugtsbåd - og det passer bestemt ikke den lokale opfattelse af byen som en familie-destination.

Billederne, som den lokale avis Cyprus Mail beskriver visende "masse sex-orgier" bl.a. omfattende "konkurrencer" med flødeskum og meloner, har sat gang i debatten, hvor der bl.a. er stillet krav om, at politiet griber ind.

Men politiet vil ikke røre ved sagen. Der er ikke noget, man kan gøre, og hverken bådens personale eller firmaet bag har gjort noget ulovligt under de natlige togter.

Der er ikke fundet beviser
"Bådene bliver tjekket hver dag af havnepolitiet, og der er ikke fundet beviser for, at sådanne aktiviteter har fundet sted," siger Giorgos Economou, taksmand for det lokale politi til Cyprus Mail.

Se også: Flybesætning kun iført bodypaint

"Man vi ville her ikke kunne stoppe dem, hvis de er midt i åbent farvand," tilføjer han.

Trods den lokale turistindustris bestræbelser på at skaffe Ayia Napa et familie-image er feriebyen en populær destination for unge på jagt efter "clubbing lifestyle".

Turistchef tager afstand
Det billede, der tegnes af medierne af de natlige togter fra Ayia Napa, er misvisende, mener Cyperns turistchef i Norden, Johan Lantz.

Til VG Nett siger han:
"Det er en meget lille procentdel af turisterne i Ayia Napa og Cypern, der deltager i den type krydstogter. Medierne giver indtryk af, at der er fyldt mend unge. Det er ikke sandt. Ayia Napa er et sted for både børnefamilier og unge mennesker, og disse krydstogter er isoledere begivenheder."

Se video fra: Verdens mest ulækre attraktioner

Men samtidig understreger han over for VG Nett, at han ikke er stolt over det, som virksomheden Fantasy Boat Party bedriver.