Unge lokkes ulovligt med druk og fest

De ulovlige ung-rejs-druk billeder er rykket på Facebook. Forbrugerombudsmanden er efter ungomsrejsebureauerne.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vilde fester, pubcrawl og drukkonkurrencer. Ungdomsrejsebureauerne har længe været i Forbrugerrådets søgelys med deres "reklame og markedsføring af alkohol" i forbindelse med sommerrejserne sydpå målrettet de unge.

Se også:
Slut med drukferie for unge under 18 år
Ferievold og -druk

Efter kritik, debat og krav har rejsebureauerne fjernet den tybe billeder fra kataloger og hjemmesider, men der er stadig hundredevis af fotos fra turene med festende og drikkende unge mennesker, som er offentligt tilgængelige. Nu ligger de bare på bureauernes Facebook-sider, har Metroekspress afsløret.

Men det er også klart i strid med loven, siger Forbrugerrådet,og på rådets opfordring vil forbrugerombudsmanden nu gå ind i sagen.

"De har bare rykket alkoholbillederne ud på Facebook, men det ændrer ikke ved, at det stadig er reklame og markedsføring af alkohol.
Loven siger, at de ikke må markedsføre deres rejser med alkohol og druk på plakater, kataloger og hjemmesider. Så må de selvfølgelig heller ikke på selskabernes Facebook-sider," siger Forbrugerrådets jurist, Tina Dhanda til Metroekspress.