Undersøisk museum ved Kleopatras palads

Den egyptiske dronnings palads ligger på havets bund i Alexandrias havn - nu planlægges museum, hvor besøgende kan se ruinerne fra undersøiske tunneler

En stor granitsten, formentligt en del af en stensølje fra Kleopatras tid, hejses op af havet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asmaa Waguih
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ideen er, at et nyt museum på havets bund skal konkurrere med storslåede turistseværdigheder som kongernes dal i Luxor, pyramiderne i Giza - og strandene ved Det Røde Hav.

Læs også: Egypten uden pyramider

Ruinerne fra det sunkne slot, templerne og monumenterne efter Egyptens dronning Kleopatra ligger på havets bund i havnen ud for Alexandria, og der skal de blive liggende.

Planen er, at man opfører et undersøisk museum og giver publikum mulighed for at opleve palads-komplekset via tunneler under havet. Hele komplekset mener historikere sank i havet efter et jordskælv i det fjerde århundrede.

Pris: 700 millioner kr.
Projektet er stadig på et meget foreløbigt plan, men forleden blev en ni tons tung pylon, som arkæologer mener stod ved indgangen til Isis-templet, bragt på land, skriver AP.

Det kommende museum skal både findes på land og under vandet, og planlægges som et samarbejde mellem Egypten og UNESCO og kommer til at koste 700 millioner kr.

Hvis projektet viser sig umuligt at gennemføre, så vil 200 genstande blive hævet fra havets bund og udstillet i et foreløbigt museum i Alexandria. Alexandria ligger nordvest for Cairo.