Ultra-luksus på Indiens skinner

Nyt supertog skal tiltrække rige udenlandske turister, der skal betale mindst 4.400 kr. for en nat om bord

Rejseliv imported photo
Foto: Deshakalyan Chowdhury

Indien har søsat sit seneste bud på en togrejse i yderste luksus. Maharajas Express har gennemført sin ugelange jomfrurejse mellem Delhi og Kolkata (Calcutta) med stop i bl.a Varanasi og ved Taj Mahal i Agra.

Læs også: London-Beijing på bare to dage med tog

For den tur har gæsterne om bord betalt 4.400 kr. pr. nat for de billigste kupeer - og op til 15.000 kr. pr. nat for præsidentsuiten, der fylder en hel togvogn. Men så har den også to soveværelser, fladskærms-tv og badeværelse med kar.

Det specialbyggede tog har kun plads til 84 passagerer ialt, der har adgang til to restauranter, en luksuriøs bar, spilleborde og en udsigts-lounge. Også affjedringen er tilpasset de indiske skinner, og hver enkelt kupe er selvfølgelig udstyret med aircondition og væg-til-væg tæpper.

Den ny Maharajas Express føjer sig til rækken af andre luksustog i Indien. Der er Deccan Odyssey i Maharashtra, the Palace on Wheels i Rajastan og The Golden Chariot i Karnataka.

Med i modsætning til de øvrige luksustog, der er begrænsede til at køre i enkelte stater, så må det ny luksustog køre over hele Indien, og en af rejserne vil gå fra Delhi til den sydvestlige by Mumbai.