Ultra-luksus på Indiens skinner

Nyt supertog skal tiltrække rige udenlandske turister, der skal betale mindst 4.400 kr. for en nat om bord

Foto: Deshakalyan Chowdhury
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indien har søsat sit seneste bud på en togrejse i yderste luksus. Maharajas Express har gennemført sin ugelange jomfrurejse mellem Delhi og Kolkata (Calcutta) med stop i bl.a Varanasi og ved Taj Mahal i Agra.

Læs også: London-Beijing på bare to dage med tog

For den tur har gæsterne om bord betalt 4.400 kr. pr. nat for de billigste kupeer - og op til 15.000 kr. pr. nat for præsidentsuiten, der fylder en hel togvogn. Men så har den også to soveværelser, fladskærms-tv og badeværelse med kar.

Det specialbyggede tog har kun plads til 84 passagerer ialt, der har adgang til to restauranter, en luksuriøs bar, spilleborde og en udsigts-lounge. Også affjedringen er tilpasset de indiske skinner, og hver enkelt kupe er selvfølgelig udstyret med aircondition og væg-til-væg tæpper.

Den ny Maharajas Express føjer sig til rækken af andre luksustog i Indien. Der er Deccan Odyssey i Maharashtra, the Palace on Wheels i Rajastan og The Golden Chariot i Karnataka.

Med i modsætning til de øvrige luksustog, der er begrænsede til at køre i enkelte stater, så må det ny luksustog køre over hele Indien, og en af rejserne vil gå fra Delhi til den sydvestlige by Mumbai.