Ugens klumme: Nytårsforsæt eller ej

Det har i mange år været slut med nytårsforsæt for mit vedkommende.

Dårlig samvittighed af marcipan og andesovs får som bekendt mange til at gå på slankekur i januar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox

Hvorfor er det, at et nytårsforsæt næsten altid – og i løbet af kort tid – får éns ansigt  til at ligne en omvendt smiley?

Måske fordi de fleste forsæt handler om at holde op med noget, som man ellers er glad for? For eksempel at stoppe med at spise chokolade af hensyn til badevægten, der stønner.

Eller de handler om at gøre noget, man ikke er spor glad for? Som at trodse elementernes rasen, kulde og regn og komme ud og få dyrket den motion, man ellers springer over under de omstændigheder.

Det er i hvert fald den erfaring, jeg har fået gennem utallige nytårs forsøg med brudte forsæt.
Derfor har det i mange år været slut med nytårsforsæt for mit vedkommende. Jeg vil ikke ligne en sur smiley.
Dermed ikke sagt, at jeg ikke vil motionere. For det vil jeg gerne, men kun hvis det kan ske uden nedadvendte mundvige, og nu har jeg fundet et sted, hvor jeg kan det – med garanti.

For et par måneder siden flyttede jeg nemlig ind i sportsverdenen over alle: La Santa på Lanzarote. Jeg var dernede med en flok fra vores lille lokale tennisklub, og vi var sammen med flere hundrede andre den uge på La Santa. Men vi følte nu ikke, at vi var så mange, for hver dag fordelte vi os ud i det store område med de mange sportstilbud.

Musklerne værkede, sveden sprang, og vi mærkede tydeligt kinderne stramme og trække i den rigtige retning – opad. Det var hårdt, det var sjovt. Og solen skinnede.

Læs bare artiklen om La Santa og sportsresortens udbygningplaner her.

Rejseliv.dk spørger: Hvad synes du om nyårsforsæt? Del din mening i kommentarfeltet herunder.