Udflugt med bid

»Twilight«-fænomenet har gjort den amerikanske lilleby Forks til et valfartsmål for den romantiske vampyr-series fans.

Foto: Ondskaben truer i Forks. Foto fra »Nymåne« – film nr. 2 i »Twilight«-sagaen. Nordisk Film og Forks Chamber of Commerce
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da forfatteren Stephanie Meyer var gået i gang med at skrive den første »Twilight«-bog, havde hun brug for et sted, der kunne danne den perfekte ramme om det usædvanlige kærlighedsforhold mellem skolepigen Bella og vampyren Edward.

Næste: Overnat i Bella-suiten

I sagens natur var det nødt til at være et sted uden alt for meget solskin, så hun googlede »det mest regnfulde sted i USA«, og frem dukkede der en særlig del af staten Washington helt oppe i USAs nordøstlige hjørne, mest kendt for fiskeri og skovdrift.
Meyer fortsatte nu sin søgning. Hun havde brug for »et lille sted lidt væk fra det hele, omgivet af skov«, har hun selv fortalt, og snart faldt hun over et sted, der levede perfekt op til alle tre krav.

En lille by ved navn Forks.
Så selv om Meyer på det tidspunkt aldrig selv havde sat fod i byen, valgte hun at henlægge sin romantiske vampyrhistorie til den regnfulde og forblæste soveby cirka fire timers bilkørsel fra Seattle.

I sporet på David Lynch og Kurt Cobain
Det er ikke første gang, verden har stiftet bekendtskab med det særlige område: David Lynch brugte de store skove og hemmelighedsfulde småbyer som lokalitet for sin kultserie »Twin Peaks.«
Og Nirvana-forsangeren Kurt Cobains berømmede sange om vrede, fremmedgørelse og forvirring udsprang direkte af hans egen opvækst i lille by ikke så langt fra Forks.
Skovmandsskjorten, uniformen for den musikgenre, grungen, som Cobain var en af hovedmændene inden for, kan også føres tilbage til områdets lange tradition for skovdrift.

Harry Potters afløser
Men selv så indflydelserige 90’er kulturfænomener blegner totalt over for »Twilight«-bøgernes succes.
Det er ikke for ingenting, at man har talt om Harry Potters afløser: Siden den første bog udkom i 2005, har serien solgt i 70 millioner eksemplarer på verdensplan, og den første af i alt fire planlagte filmatiseringer blev en af 2008’s allerstørste kassesucceser, som nærrmest fra den ene dag til den anden forvandlede de to hovedrolleindehavere Kristen Stewart og Robert Pattinson fra ukendte skuespillere til internationale verdensstjerner.

Næste: Overnat i Bella-suiten