Tyskland er hot i påsken

Over 50 pct. vil ryste vinteren af sig med en rejse i foråret, og det er de tyske påskeharer flest danskere planlægger at besøge, viser undersøgelse.

Billedet er fra sidste weekend i St. Pauli-kvarteret i Hamborg, en sidegade til Reeperbahn. Forårsvarme Hamborg i Tyskland er på grund af sin beliggenhed tæt på Danmark et oplagt rejsemål for dem, der ikke ønsker at køre langt eller flyve. Fold sammen
Læs mere
Foto: Frederikke Linea Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vinteren er deprimerende - og den netop afsluttede har været ekstra lang og dermed ekstra nedslående.

Læs også: Det koster forårsbilletten

Det kan stort set alle danskere blive enige om, og 61 pct. har i større eller mindre grad følt sig deprimeret. Det viser en undersøgelse, som Forex Bank har foretaget på sin hjemmeside, hvor over 1.500 har deltaget.

Over halvdelen har besluttet at ryste vinteren af sig med en forårsrejse til udlandet, og hver tredje har planlagt at rejse i påsken.

Se også: 5 x kultur i Hamborg

 

Kom langt for feriepengene
Flest vil rejse til Tyskland i påskeferien fulgt af Spanien og Sverige. I de to første lande kommer man langt for sine feriepenge.

"Euroen og kronen er knyttet til hinanden. Men det generelle prisniveau i både Tyskland og Spanien er lavere end i Danmark." siger bankens valutaekspert, Joakim Husted.

Det er dog anderledes med den svenske krone. Planlægger man et besøg til det svenske skal nemlig veksle flere penge, end man har skulle tidligere. "Man skal være opmærksom på, at den svenske krone er styrket væsentlig. Den står stærkere nu, end den har gjort i mange år, så man skal veksle flere penge til ferien, end man er vant til," siger Joakim Husted.

Her skal vi hen i påsken:

  • Tyskland  17 pct.
  • Spanien  12 pct.
  • Sverige  10 pct.
  • Tyrkiet  7 pct.
  • Storbritannien 6 pct.
  • Østeuropa  6 pct.
  • USA  6 pct

Rejseliv.dk spørger: Har du booket en rejse i påsken, og hvor går den hen?