Tyrkiet slår Grækenland

For første gang nogensinde har Tyrkiet overhalet Grækenland, og er nu nummer to på listen over charterrejsemål med flest danskere.

Tyrkiet tiltrækker nok danske charterturister til at ligge nummer to på listen over charterrejsemål med flest danskere. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flest danskere holder charterferie i Spanien.

Se også: Her får du verdens bedste strandferie

Det viser tal fra Trafikstyrelsen, der samler statistik over charterpassagerer, som rejser  af sted fra Danmarks ti lufthavne.

At Spanien topper listen over charterrejsemål med flest danskere er ikke overraskende.

Siden 2000 har landet med de Kanariske Øer og Mallorca som de helt store trækplastre ligget som en klar etter. I 2011 rejste hele 366.000 danskere på charterferie i landet.

Drama i tabellen
Dramaet i tabellen udspiller sig derimod på pladserne lige nedenunder nummer et.

For første gang nogensinde har Tyrkiet tiltrukket flere charterturister end Grækenland, og landet ligger nu nummer to på listen med 264.000 danske charterrejsende.

Grækenland har dog ikke helt mistet antrit og ligger nummer tre med 254.000 charterturister. Kun 10.000 besøgende fra at være på niveau med Tyrkiet.

"Det er en udvikling, der har været i gang over de seneste år, hvor rigtig mange danskere har taget i mod Tyrkiet med åbne arme. Selvom Grækenland altså nu må afgive pladsen som nr. 2, har landet oplevet vækst i antal danske gæster i 2011 på knap 10 %, trods deres økonomiske krise. Tyrkiet har haft 21 % vækst, og vi forventer også at se en stigning på Tyrkiet i 2012" mener Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Spanien har ligeledes haft en stigning i danske besøgende i 2011, hele 40 % flere, og stigningen gælder De Kanariske Øer, mens Mallorca er faldet en anelse med 4 %.

Tyrkisk konsul: Nemt at sælge landet
"De begrundelser folk oftest kommer med, når de taler om at rejse til Tyrkiet er vejret og de lave priser. Hertil kommer også en begejstring for maden og tyrkerne selv," siger Stig Elling.

Det er Hasan Saritepici, konsul for turisme i Kontoret for Kultur og Turisme fra Tyrkiets Ambassade, enig i. Men han tilføjer, at charterbureauerne også har fokuseret meget på Tyrkiet sidste år.

”Bureauerne har promoveret Tyrkiet meget mere i 2011, end de har gjort tidligere. Og det har muligvis været nemmere for bureauerne at sælge Tyrkiet, fordi der både har været politisk og økonomisk ro i landet, modsat andre charterrejsemål, siger Hasan Saritepici til rejseliv.dk    

Og det er ikke kun inden for charterturismen, at Tyrkiet slår rekord.  Sidste år rejste samlet set 370.000 danskere til landet, når også passagerer på ruteflyvninger regnes med.

”Det er det største antal danskere nogensinde, der har rejst til Tyrkiet”, siger Hasan Saritecipi.