Tyrkiet er årets store turist-magnet

400.000 rejser på charterferie i sommer - og de kan glæde sig, for charterferien er blevet billigere, viser undersøgelse.

For første gang er Tyrkiet nummer to på listen over de mest populære feriemål. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De næste syv uger holder ca. to millioner danskere sommerferie, og ud af dem rejser knap 400.000 på charterferie. Og det er de kendte og trygge rejsemål, der får flest besøgende.

Læs også: Dumpingpriser: Største charter-udsalg i ti år

Hos en af de store charterarrangører, Star Tour, er det stadig Grækenland med de græske øer, der er topscorer, men for første gang er Tyrkiet nummer to på listen over de mest populære feriemål med en vækst på 10 procent.

"Afsmitningen af en del uro i nordafrikanske lande gør sig fortsat gældende denne sommer," siger salgsdirektør Stig Elling, Star Tour. "Vi oplever en øget efterspørgsel efter de feriemål der ikke har haft problemer, og som derfor betragtes som trygge.

Tyrkiet får en flot placering i år, hvor Spanien må nøjes med en tredieplads. Grækenland er stadig den førende på listen, og det ændrer landets anstrengte økonomi ikke på," siger Stig Elling.

Ni ud af ti rejser i skoleferien er solgt på nuværende tidspunkt, men branchens øgede oplæg på ca. fem procent i forhold til sidste sommer, og mange kommuners tvungne lukning af daginstitutioner i specielt uge 29 og 30 betyder, at der stadig er et pænt udvalg af rejser med 20 - 30 procent rabat at vælge imellem i starten af skoleferien frem til 10.7.

Top-5 over rejsemål hos Star Tour:
1. Grækenland (de græske øer)
2. Tyrkiet
3. Spanien (især Mallorca)
4. Bulgarien
5. Cypern

De mest besøgte enkeltstående destinationer er Vestkreta og Mallorca.

Top-5 hos Spies:
1. Mallorca
2. Antalya
3. Kreta
4. Rhodos
5. Gran Canaria

Top-5 hos Apollo:
1. Kreta
2. Mallorca
3. Rhodos
4. Fuerteventura
5. Alanya