Tvunget til at stå op under flyrejse

Russiske turister på vej fra ferie i Tyrkiet blev bedt om at stå op i flyet, fordi der ikke var siddepladser nok.

Foto: Colourbox.com

 

Seks russiske turister om bord på et fly på vej hjem fra Tyrkiet til Rusland var tvunget til at stå op, fordi der ikke var nok siddepladser.

Se også: Ståpladser i fly er OK

Flypassagererne, der rejste med Tatarstan Airlines fra Antalya i Tyrkiet til Jekatarinburg i Rusland, var, ifølge den britiske avis Daily Mail, nødt til at stå op under hele den fem timer lange flyvning med undtagelse af de perioder, hvor flyet fløj ind i turbulens. Så blev de bedt om at sætte sig i midtergangen, hvor der bl.a. ikke fandtes sikkerhedsbælte.
Årsagen til, at der på turen var flere passagerer, end der var flysæder, var angiveligt, at det ordinære charterfly i sidste øjeblik var blevet udskiftet med et andet med færre sæder. Ifølge kilder i Moskav, betød det samtidig, at der heller ikke var hverken iltmasker eller redningsveste til de stående passagerer.

”De fem voksne passagerer fik ikke andet valg end at stå op,” sagde en af flyets passagerer til Daily Mail. Andre passagerer oplyste, at de skulle sidde med selv store børn på skødet.

"De kunne have ventet"
Flyvningen fandt sted den 24. september og er kommet frem, fordi de vrede passagerer, der skulle stå op, efterfølgende har gjort krav på erstaning svarende til cirka 27.000 kr. hver. I stedet har de fået udbetalt, hvad der svarer til cirka 1.100 kroner.

En talsmand for rejsebureauet har udtalt, at passagererne bare kunne have ventet og taget et senere fly.

“De havde faktisk mulighed for at vælge mellem at stå op på flyet eller vente syv timer til, et andet fly afgik,” sagde Evgenia Fedorova . ”Men alle turisterne valgte jo at flyve med samme fly på trods af de ukomfortable forhold.”

Selskabet Tatarstan Airlines har ikke benægtet, at flyvningen har fundet sted og luftfartsmyndighederne i Rusland vil nu undersøge episoden.