Turisterne svigter Grækenland

Kan nedgangen i turismen holdes på 10 pct., er det en sejr, mener man i det pressede turisterhverv.

Foto: Colourbox.com.

Påsken er en af de absolut største højtider i Grækenland, og det er også en klar højsæson i turisterhvervet. Derfor er det alarmerende, at der har været op til 20 pct. færre bookinger i år, sammenlignet med påsken sidste år.

Se også: Drømmerejser du har råd til

 

Turismen er alfa og omega i Grækenland. Op mod  15 mio. turister rejser hvert år til landet og især til de mange øer. Og antallet har været stigende.
Turismen tegner sig da også for 18 pct. af det græske bruttonationalprodukt, og tæt ved hver femte i det græske arbejdsmarked er på den ene eller anden måde beskæftiget med turisme. Men nu trækker finanskrisen spor gennem erhvervet.

"Antallet af feriebookinger har været mellem 10 og 20 pct. lavere i denne påskesæson", siger Andreas Andreadis leder af Hellenic Hotels Federation (HHF) ifølge news.com.au.

Håber på "sidste-øjeblik" turister
Han forudser, at man gennem hele sommersæsonen vil opleve en nedgang på omkring 15 pct., men håber at "i sidste øjeblik" bookinger vil rette lidt op på nedgangen.
"Grækenland kan betragtes som en vinder, hvis det lykkes at holde nedgangen på 10 pct.," mener han.

Tidligere undersøgelser af salg af rejser til Grækenlands i landets største turistmarkeder, Storbritannien og Tyskland viser, at der er solgt op mod 17 pct. færre rejser.

Den globale økonomiske nedgang er ikke hele forklaringen, mener man i Grækenland. De internationale mediers bastante dækning af de uroligheder, der opstod i Athen i december, efter en politibetjent havde skudt og dræbt en ung demonstrant, har også haft indflydelse.