Turister trodser tårnhøje priser og terrortrusler

På trods af prisstigninger, strejker og terrorrisiko er salget af rejser til Frankrig under EM steget markant, viser nye tal. Hold dig orienteret, hvis du skal dertil, råder Udenrigsministeriet.

Danske turister kan orientere sig om sikkerhedsforhold via app’en SAIP, som den franske regering har udviklet. Hos FDM kan man desuden finde kort over benzinmanglen. Foto: Fredrik Rubensson Fold sammen
Læs mere

I fredags blev EM i fodbold sparket i gang til glæde for fodboldfans verden over. Men det er ikke kun værtsskabet for den europæiske fodbolddyst, der får omverden til at fokusere på Frankrig i disse dage.

Landet, der er en yderst populær feriedestination for mange danskere, er ramt af strejker, voldsomme demonstrationer, ekstrem benzinmangel og en øget terrorrisiko på grund af EM.

Alligevel vælger flere tusinde danskere også i år at rejse på ferie i det sydeuropæiske land. Nye tal fra Expedia viser, at bookinger af ferierejser i EM-perioden er gået op med hele 347 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, på trods af en prisstigning på 41 pct. i samme periode.

Få holder sig væk

Hos rejsebureauet TravelSense, der bl.a. er specialiseret i sportsrejser, har partner og medstifter Camilla Andersen ikke oplevelsen af, at de mange begivenheder i Frankrig har afskrækket danskere fra at tage af sted.

»Frankrig er jo populær blandt danskere, og der vil altid være en efterspørgsel på at rejse til store sportsarrangementer, for det er lige præcis live-oplevelsen, som de sportsinteresserede rejser efter,« siger Camilla Andersen, der dog godt kan mærke på salget i TravelSense, at Danmark ikke deltager i EM.

Hos FDM Travel har feriekonsulent Frederik Valmin også kun talt med få, der har valgt at aflyse sommerferien til Frankrig. Og her er det især manglen på benzin, der har været årsag til bekymring.

»Der er en hvis risiko ved at køre til Frankrig i år, for man ved i realiteten ikke, hvornår man når en tankstation med benzin, og hvornår strejken ender,« siger han og råder danskere, der vælger bilferien til at tanke ved hver given lejlighed og desuden have en reservedunk med i bilen.

Hold dig orienteret

Både benzinmanglen og det forhøjede alarmberedskab hos de franske EM-værter har også fået bekymrede danskere til at kontakte Udenrigsministeret, fortæller chef for ministeriets Borgerservice og Kommunikation, Ole Egberg Mikkelsen.

»Vi har fået en del henvendelser i forbindelse med terrorrisikoen ved EM. Truslen er på et meget højt niveau, men de franske myndigheder har taget alle sikkerhedsforanstaltninger. Så vi fraråder ikke rejser til Frankrig, « siger Ole Egbjerg Mikkelsen, der dog råder danskere til at have styr på forsikringen og de nødvendige telefonnumre – uanset om de skal til Paris eller Provence.

»Danskerne er generelt godt forberedte, når de rejser oversøisk, men ikke i lige så høj grad, når rejsen er inden for Europa. Og erfaringerne fra terrorangrebene i Bruxelles og Paris viser, at det altså er nødvendigt at forberede sig på, at den slags kan ske,« fortsætter han og opfordrer til, at man løbende holder sig orienteret om de franske forhold og følger både danske og lokale myndigheders sikkerhedsanvisninger.