Turister slipper billigst hos købmanden i Egypten

Star Tour har sendt sine guider på pristjek på vinterens populæreste charterrejsemål.

Prisen for leje af to solstole og en parasol for en dag i Egypten kommer ind på en 3. plads. Se priserne herunder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kkaled Desouki
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskernes foretrukne vinterrejsemål hos Star Tour, når det gælder charterferie, viser sig også at være det billigste, når det gælder almindelige dagligvarer.

Se også: Ryk ferien og spar en formue

Det viser det pristjek, som Star Tours guider blev sendt ud på, og som kårer Egypten til at være det billigste rejsemål foran Phuket, Tenerife og Kap Verde.

"Vi ved, at der også om vinteren er mange, der foretrækker at bo med et lille køkken på deres charterrejse, sådan at man let kan tilberede et måltid, der kan nydes i fred og ro på balkonen. Vores indkøbstjek viser meget varierende priser med Egypten som den billigste destination," siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Pristjekket blev foretaget på Phuket, i Hurghada, på Tenerife og på Kap Verde og indkøbene bestod alle steder af:

En liter mælk, et lille glas nescafé, 1,5 liter vand, fire dåser cola, et friskbagt brød til fire personer, en pakke smør, seks æg, et lille glas marmelade og fire bægre yoghurt.

Totalprisen for indkøbene blev i billigste rækkefølge:

Hurghada:   57,75 kr.
Phuket:     69,60 kr.
Tenerife:   93,50 kr.
Kap Verde:  170,60 kr.

Pristjek på solstole
Noget som alle charterrejsende benytter på ferien er solstole og parasoller. På de fleste hoteller er servicen gratis, men på de offentlige strande koster det som regel lidt at leje to solstole og en parasol for en dag. Star Tour tjekkede prisen på samme vinterrejsemål – billigste først:

Phuket:     35 kr.
Kap Verde:  44 kr.
Egypten:    65 kr.
Tenerife:   110 kr.