Turister på afveje

En fejl i Google Maps har på det seneste sendt hundredevis af turister på afveje. Det skriver norske VG.

Turisterne er utilfredse, når de ender i den lille bygd Fossmork frem for ved det imponerende klippefremspring Preikestolen 30 km derfra. Fold sammen
Læs mere

Turisterne, der kommer fra hele verden, søger efter Preikestolen – et fladt fjeldplateau på nordsiden af Lysefjorden – men fejlen i Google Maps sender dem i stedet til den lille bygd Fossmork.

Bygden har rigtignok udsigt til Preikestolen – eller på dansk Prædikestolen – men vejen dertil er smal og kringlet og er 30 km i den forkerte retning. En lokal fra Fossmork, Helge Fossmark, fortæller, at minibusserne nærmest holder i kø på en god sommerdag, for at komme til Preikestolen:

»Vi har sendt hundredevis af turister tilbage med en ærgerlige besked, at de er på den forkerte side af fjorden. I sommersæsonen kan der nemt komme 10-15 biler hver dag,« udtaler han til Stavanger Aftenblad. Turisterne er ikke glade for beskeden, for vejen dertil er ikke behagelig at køre ad, skriver avisen.

Det norske vejvæsen undersøger nu sagen, men skilteansvarlig Roy Jarle Johansen mener ikke, at man kan skilte sig ud af problemet: »Nogle stoler mere på Google,« siger han.