Turister i Trabi tanks

Er det usmageligt eller en sjov turistaktivitet? Diskussionen bølger i Berlin.

I virkeligheden var der ingen Trabi tanks, men nu vil Maik Fraustein ombygge den verdensberømte Trabant til sightseeing. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com/indy_slug
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I øjeblikket råder firmaet over et halvt hundrede Trabanter.

Læs også: 10 steder du ikke må se

Men fra maj vil der også være en række "Trabi tanks", som kan bringe turisterne rundt på "rullende sightseeing" i Berlin.
Det er i hvert fald Maik Frausteins plan.

Han vil bygge de verdesberømte øst-biler om til Trabant tanks med grøn camouflage-bemaling og en kanon på taget - i snydeversion forstås.

"Det er en god idé, som giver mening. Trabanterne er forbundet med Østtyskland og Berlinmuren, og turisterne er vilde med dem. Men i virkeligheden var der ingen Trabant tanks," siger Maik Fraustein.

Men der var vittigheder om dem - de langsomme Trabier med deres plastic-karosseri og firkantede facon og ikke mindst tøffende to-taktsmotorer.

De måtte blive kult, og i en række byer i det tidligere Østtyskland kan man i dag køre på sightseeing i Trabier.

Maik Fraustein er da heller ikke i tvivl om, at hans "Trabi tanks" med duften af øst-nostalgi og krigstid vil blive et hit.

Men hans planer har vakt furore. Den tyske avis Bild kalder det "usmageligt", og formanden for "Berlin Wall Memorial", Manfred Fischer, siger til avisen, at det er en "mere end makaber idé".

Maik Fraustein tager imidlertid situationen roligt. "Selvfølgelig vil der være kritik. Men det er da en vittighed at at en Trabi skulle kunne vokse sig til en tank," siger han.

Læs også: Guide til DDR-diktaturet