Turister driller vilde hunde - tre bidt på ø

Ferierende på den australske ø Fraser Island har fået den vanvittige ide at drille de vilde hunde - dingoerne - det har den sidste uge ført til tre gange hundebid

En enlig dingo på stranden på Fraser Island. Fold sammen
Læs mere
Foto: ogwen / Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De er selv ude om det, de tankeløse turister, siger opsynsfolkene på den australske ferieø Fraser Island. Tre gange i sidste uge er unge turister blevet bidt af vilde hunde, fordi de har drillet dem.

Se også: Verdens mest luksuriøse hundehoteller

Netop nu op mod påske er der mange turister på Fraser Island. Mest backpackers, der bor i telt på stranden, og de kan ikke nære sig for at hidse dingoerne op.

Og det rigtig nemt netop nu, hvor de vilde hunde får unger og er ret uberegnelige. Flere campingpladser har været lukkede en periode, for at adskille hunde og turister.

De lokale rangere er på stikkerne hele dagen for at advare de unge turister mod at genere hundene i naturparken, og lokale beboere ønsker helt at få lukket muligheden for at campere som man vil på Fraser Island.

Problemet med de vilde hunde er bare et af flere med backpackerne - et andet er problemet med at de mange unge besørger i klitterne, siger de lokale.

Læs også: På skinner til Australiens hjerte