Turister døde af forgiftet risvin

25 lokale og turister har mistet livet på Bali og Lombok efter at have drukket risvin med træsprit.

Foto: Yoshikazu Tsuno.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To turister på Lombok døde i weekenden efter at have drukket forgiftet risvin, oplyser The Times.

Parret er de seneste ofre for en produktion af den lokale spiritus, arak, fremstillet i Denpasar på Bali. Den stærke risvin har tilsyneladende indeholdt det yderst giftige metanol.

Læs også: Kopi-spiritus dræber turist

På en uge er der registeret 23 dødsfald på Bali og Lombok. 21 indonesere og to udlændinge dræbt af risvinen. Den ene, en 59-årig mand, havde købt risvinen ved en vejside-bod og blev efterfølgende fundet bevidstløs af sin balinesiske kone. Han blev erklæret død kort efter.

Den anden var en 48-årig britisk født maler fra Arizona, der var på Bali på ferie. Hun havde også drukket af den samme "mærke" risvin, som er solgt fra butikker og vejsideboder på Bali.

Nye afgifter på importeret spiritus
Risvinen, arak, er en traditionel balinesisk drik. Men den er på de seneste blevet særdeles populær også blandt turister, efter at den indonesiske regering hævede afgifterne på importeret spiritus, og priserne røg i vejret.

Politiet har nu arresteret ejeren og to ansatte på en vinproduktion i Denpasar, som formodes at have produceret den forgifte risvin. På stedet fandt man en 650-gallon (knap 2.500 liter) tromle med risvin, der indeholdt spor af metanol.