Turist tilbageholdt for at gramse

Den britiske turist kan straffes med både piskeslag og fængsel for sin ærekrænkende opførsel i Singapores natteliv.

Singapore er kendt for at være et meget reguleret samfund. Fold sammen
Læs mere
Foto: jjcb_flickr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har formentlig været tale om mere end et lille klap bagi.

Læs også: I fængsel for at stjæle hotelhåndklæde

I hvert fald følte den 30-årige kvinde sig udsat for en sådan ærekrænkelse, at hun alarmerede politiet efter den 34-årige britiske turists opførsel over for hende.

Og den slags ser myndighederne i Singapore ikke på med milde øjne.

Episoden fandt sted helt tilbage i april, hvor turisten havde turet rundt i nattelivet på barerne i Boat og Clarke Quay, og hvor politiet efter anmeldelsen prompte inddrog hans pas.

Siden har den britiske turist boet på et backpacker-hotel i byen, og først nu har politiet rejst sigtelse mod ham for krænke kvindens ære, skriver den lokale avis, The Straits Times.

Ud over allerede at have fået sit ophold i ø-staten kraftigt forlænget risikerer briten nu også at komme i fængsel eller at få pisk - eller begge dele.

Straframmen for lovovertrædelsen er nemlig fængsel i op til to år, piskning med et langt spanskrør eller en kombination af begge.

Et meget reguleret samfund
Singapore er kendt for at være et meget reguleret samfund med hårde straffe for overtrædelser af reglerne, og det uanset om lovovertræderne er lokale beboere eller turister.

Besiddelse af narkotika - selv i små mængder - medfører automatisk dødstraf. Det advarer myndighederne tilrejsende om på store skilte i lufthavnen.

Det er også forbudt at kaste affald på gaden, spytte tyggegummi på gaden, gå over for rødt lys og ryge på offentlige steder.

Turister skal også være forsigtige med opførsel med seksuelle undertoner. Homoseksualitet mellem mænd er for eksempel forbudt, og hvad der er blufærdigheds- og æreskrænkelse, som man ser meget alvorligt på, tolkes her strammere end i mange andre lande.

Læs også: Det må du ikke i Italien