Turist reddet fra krokodilles gab

En turist i det nordlige Australien blev reddet i sidste øjeblik af andre camperende, da en krokodille angreb.

Foto: colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En turist, der sidst på formiddagen lørdag tog sig en rask svømmetur i en sø fuld af krokodiller i Kakadu National Park, slap kun med nød og næppe fra sit forehavende med livet i behold, da han ude i søen blev angrebet af en krokodille, der glad gik i gang med, hvad den troede var frokosten. 

Se også: 10 steder du kan blive spist af dyr

Den 57-årige mand slap fra mødet med svære bid-skader i højre arm, oplyser Northern Territory News. Manden havde valgt at overse de opsatte skilte, der advarede om krokodiller i området og havde camperet ved søen.

Manden, der havde rejst fra det ørkenrige Western Australia gennem det tropiske Nothern Territory, oplyste til politiet, at krokodillen havde bidt sig fast i hans arm, da han forsøgte at værge for sig.

Angrebet havde fået campister på den modsatte søbred til at sætte en båd i vandet og trække manden op i sikkerhed. Redningsmændene havde båret ham i land, hvor han selv havde camperet og behandlede hans skader midlertidigt. Senere var han på skadestuen i Jabiru, som han kunne forlade tre timer senere.

"En tosset knægt"
Angrebet sket i bush-campingområdet ved Bucket Billabong ikke langt fra Arnhem Highway i nærheden af Jabiru, cirka 250 kilometer sydøst fra Darwin.

En af de lokale udtalte efterfølgende til Northern Territory News, at turisten fra Vestaustralien havde været "forbandet heldig":

"Krokodillen havde haft godt fast, der var tale om et kraftigt bid. Jeg ville have skidt i bukserne... "
 
Også den lokale politimester, John Emeny, gav udtryk for, at det beroede på rent held, at manden havde overlevet, så han kunne fortælle sin historie.

"Han er jo også en tosset knægt, når han svømmer, selv om der er krokodiller i området og der skilte over det hele," tilføjde han.

Se også: Vil lade turister jagte krokodiller