Turismen boomer - hele verden vil til Island

En ny rapport beretter om godt nyt for turismen i Europa, der følger den positive udvikling i resten af verden.

Det er ikke kun danskerne, der er vilde med at rejse. Foto: Bravo Tours Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke, fordi det tidligere gik dårligt, men turismen i Europa fortsætter med at stige. Det viser tal fra en ny rapport fra Den Europæiske Rejsekommission. På trods af en bugnende sommer er der altså stadig vækst i tallene, viser rapporten.

Og sammenlignet med sidste år er der sket en vækst på otte pct. i løbet af årets første otte måneder. Det er blandt andet Balkanlandene, der har trukket turisterne til sig. Slovenien har oplevet en stigning i turismen på 19 pct., mens besøg i Serbien er steget med 19 pct.

Men i toppen ligger Island, hvor folk fra hele verden lige nu flokkes til. Landet har oplevet et boom fra turisterne på intet mindre end 30 pct. på det første halve år i år sammenlignet med samme periode sidste år.

Men det er ikke kun i Europa, at turismen har det godt – også resten af verden oplever vækst. Fra januar til august i år har destinationer verden over taget imod – hold nu fast – 901 mio. internationale turister. Det er 56 mio. flere end i samme periode i 2016. Og det er da også rigtigt, at vi rejser mere end nogensinde, fortæller Stig Elling, der er rejseambassadør hos Bravo Tours:

»Med den erfaring, jeg har gennem 50 år, er det optur for rejsebranchen. Danskernes rejselyst er større, end den nogensinde har været,« fortæller han og fortsætter: »Det er, fordi vi vil opleve verden, før det er for sent, ganske simpelt. Vi vil have én på opleveren, og vi vil gerne ofre penge på kvalitet, sommer og sol,« forklarer Stig Elling.