Tuk-tuk dig gennem byen

Oplev Berlin i Østens foretrukne transportmiddel, men selvfølgelig i en ny grøn udgave.

Et nyt og sjovt transportmiddel har indtaget Berlin. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Navnet har de fået efter to-takts motorens karakteristiske lyd, og de små osende tuk-tuk'er vrimler i Østens storbyer.

Læs også: Tag elcyklen helt til Berlin

Men nu har tuk-tuk'erne også indtaget Berlin som et nyt og sjovt transportmiddel for sightseeing i byen, eller hvad man nu har kørselsbehov for. Og da det jo er i miljøbevidste Berlin, er tuk-tuk'erne naturligvis ikke med forurenende benzin-motorer, men verdens første 100 pct. elektriske tuk-tuk'er.

Firmaet eTukTuk, der står bag det nye tiltag, råder over flere tuk-tuk versioner. En klassisk med plads til tre personer foruden føreren og en limo-version, hvor der plads til fem passagerer. Og så er der alle cargo versionerne med lad eller kasse bagpå, som kan benyttes til alverdens formål. 

Men det er passager tuk-tuk'erne, der er i sving på turistsiden. Man kan selv leje køretøjet og tage på udflugt, eller man kan booke en guidet tur, der på fem kvarter bringer en godt rundt i byen. 

Der er start fra hjørnet af Zimmerstrasse og Wilhelmstrasse i nærheden af Check Point Charlie, og derfra går rundturen helt til Schloss Bellevue mod vest og til Alexanderplatz og Rotes Rathaus mod øst.

Prisen er 60 euro, hvis man vil være alene på rundturen, ellers 30 euro pr. person, hvis man er to til tre i den lille tuk-tuk og 25 pr. person ved fire til fem personer i limousine udgaven. Børn under 12 år kommer med for 10 euro.

Info: etuktuk.com

Læs også: Giv et tip og vind en storbyferie