Trendy juleshopping i Stockholm

Vær med på beatet og find julegaverne i Stockholms boheme-trendy kvarter SoFo. Rejseliv.dk giver dig 9 gode tips til shoppe-turen.

Bogen '1000 Pin-Up Girls' fra Designtorget kunne være hit til storebror?! Fold sammen
Læs mere
Foto: Helle Schjønning

Design med kant, vintage med stil og sjove småkup finder du i ’SoFo’, som stockholmerne kalder den del af øen Södermalm, hvor pulsen banker.

Læs også: 5 loppemarkeder i Berlin

Så hvis du allerede kender hyggelige Gamla Stan, og de stilede stormagasiner i city, så prøv shoppingkræfter med SoFo sammen med bohemerne, scenefolket og studerende på udkik efter gode køb.

Gademiljøet er, rent arkitektonisk ikke forførerisk. Men butikker og at-mosfære fejler ingenting. Og så er der en velsignelse af cafeer, barer og restauranter, der syder af gå-i-byen-liv.
 

1. Shopping strategisk hotel

Tag undergrunden til Mariatorget for lækker indlogering på musikkongen Benny Anderssons Hotel Rival. Her er godt leben, og hotellet er shopping strategisk perfekt. Start i Götgatan, hvor 10 Swedish Designers i nr. 25 har enkelt svensk design i lærred og voksdug. Skuldertasker, småtasker og børnerygsække til skr. 395,00. Computerbags og andre fede accessories. Butikken er gennemført i sort/hvid, rød og pink, og det hele er godt kram.
 

2. T-shirts i anderledes design

T-shirts til teenagers finder du skråt overfor i Tshirt Store. Lille shop med anderledes og lidt råt design.
 

3. Indretnings-mekka

Til indretningsfreaken er der super pakker hos Granit, i næste blok. Et mix af lagerhal og checket indretning med afrikanskinspirerede kurve, trææsker, cool holde-orden-ting. Zinkhylde til bestik i det rå køkken for 299 skr. eller en hvid 2011 ugekalender, blottet for fotos af hundehvalpe og kongefamilien gennem året… Alt er smagfuldt i sort, hvidt, gråt og natur.
 

4. Gaveideer i svensk design

Lige ved siden af ligger den smart-pjattede Designtorget med svenske designeres gaveideer under paraplyen ”Hvad man ikke vidste, man desperat manglede”. Som PC-puder med dupper under og bogen til den rejseglade: ”747 saker at göra på flyget” er uvurderlig inspiration til turen, med ideer som ”sammenligne priser på lejebiler”, ”systematisk flirte med stewardessen”, eller ”tælle antallet af mislykkede kosmetiske operationer i check in køen”.
Til din bror snupper du bogen ”1000 pin-up girls” med lutter pikante retro skønheder for 195,00 skr. Årets dille er bøger med løjerlige titler, billeder og filosofier. Og selv hende der har alt, ejer garanteret ikke bogen: ”Vem fan spiller trompet kl. 4.10 på morgonen?”.
 

5. Den lille appetit

Sus videre til området mellem Nytorget og Götgatan. Frokost på Söders hot-spot i på delikatesse torvet Urban Deli. Her er pakket med folk, kølig hvidvin, latte og tapastallerkner, der så lige hedder ”Charkbricka”, her i byen. Fedt sted.
 

6. Spanskinspireret middag

Er I nået helt til middag, så prøv kitschede spanskinspirerede Restaurant Roxy, Nytorget 6. Her er alle typer – virkelige alle. Nyd baren, der er hentet fra den fine Operakällaren, og billederne, der er forstørrelser fra 60´ernes familiealbum med alle tanterne. Finurligt frisindet sted med byens bedste grillede økologiske entrecote! 
 

7. Genbrugsparadis

Næste morgen checker I den anden side af Mariatorget: Et stykke nede ad Hornsgatan hopper man på den hippe nyklassiske – eller den eksklusive vintage trend i de to fede genbrugsbutikker Judith og Hr. Judith. Don´t miss them!
 

8. Vintage på den gamle brandstation

I parallelgaden Krukmakargatan 22 ligger Brandstationen, komplet med den stang brandmændene kurede ned ad, før her blev proppet med vintage fund som skindkufferter, bowlerhatte, ankelgamacher ala Onkel Joachim, elegante tørklæder og perler fra mormors gemmer. Butikken er skønt stylet i gyldne farver, så her er mere ”engelsk landadel møder funky byliv” end nusset genbrug.
 

9. Gaven til manden i dit liv

I nr. 26 har ”Nitty Gritty” loungemusik, betongulve, et vildsvin på væggen og flot ung klassisk stil. Her hænger gaven til manden dit liv: Sunspel undertøj, som det modellen fra reklamen havde på, da han tog sine Levi’s af på møntvaskeriet!  Og som James Bond bærer i Casino Royal. Dyrt? Ja. Vildt lækkert? Ja!
Her er flotte brands – svenske – du ikke finder andre steder, og det svenske parfumehit Byredo, der er slået an i Paris og New York. 50 ml. af de smukke dråber koster 950 sek. Og de elegant emballerede duftlys er Stockholms hotteste in-gave denne vinter, for dem, der har styr på trenden!

Vil du juleshoppe i det svenske? Søg flybilletter til Stockholm her