Tre nye rejsebøger

Her er tre bogudgivelser som hver tager dig på fire forskellige rejser rundt i Verden.

Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De gamle danske øer

At øerne i dag er amerikanske og officielt hedder US Virgin Islands står der ikke ngoet om i guidebogen. Men det er også Dansk Vestindien og de 250 år, hvor de tre små caribiske øer var dansk koloni, der er afsættet. Det er den del af øernes historie med sukkerplantager og slavetid, der især fortælles om og guides til – de gamle danske huse, også vejen til dem, der ikke er så kendte, kirkegårde og skjulte ruiner. 

Men guidebogen, som i øvrigt er den eneste danske om Dansk Vestindien på markedet i øjeblikket, indeholder også praktiske oplysninger om gode restauranter, shopping, natteliv og musik, ligesom der er forslag til oplevelser i naturen: gode steder til snorkling og dykning, gode strande, og forslag til vandreture. Samt generelle praktiske oplysninger om skik og brug på øerne.  

»Dansk Vestindien – en praktisk rejseguide« af Signe Lund og Steen Uffe Tommerup. Forlaget ESTU. 122 sider illustreret. Pris: 159 kr.


Den lange tur i Kaukasus
De er Ruslands italienere. 
Sådan beskriver russerne selv beboerne i Kaukasus, fortæller Bjørn Harvig i sin bog med historier fra en rejse til fods – fra Sortehavet til Det Kaspiske hav gennem de høje bjerge i Kaukasus. 

Tidligere har han, der er medlem af Eventyrernes Klub, cyklet fra København til Teheran, og skrevet en rejseroman om turen. Men denne gang har han besluttet, at rejsen skal være »rigtig langsom«. Han vil gå. Og det har han gjort. Gået gennem bjergene, der er et kludetæppe af forskellige etniske grupper og sprog med deraf følgende uløselige konflikter, og kendt for banditter, men også for stolte traditioner og gæstfrihed. Han møder det hele og fortæller levende og malerisk med en utømmelig detaljerigdom om turen og ikke mindst de mennesker, han har møder på sin vej.

»Kaukasus & Kildevand - Historier fra en rejse til fods« af Bjørn Harvig. Gyldendal Forlag. 288 sider illustreret. Pris: 299,95 kr.


Det lykkelige Arabien
Om hundrede år er alting glemt, og hvad om to hundrede? Det er mere end 200 år siden, at Carsten Niebuhr, tysk matematiker og kartograf var deltager i den danske arabiske ekspedition (1761-67) og skrev rejseberetninger om de steder, han besøgte, og mennesker, han mødte, på rejsen til Yemen, det lykkelige Arabien, som det blev kaldt. 

Arkitekt og eventyrer John Andersen har rejst i Niebuhrs fodspor »for at blive klogere på den del af verden, som i disse år oplever så store forandringer«. Han fortæller om de besværligheder, han har med at få sine rejser arrangeret og med at finde stederne, som ekspeditionen i sin tid besøgte. Bogen igennem er Niebuhrs beskrivelser citeret, og John Andersen fortæller, hvordan det ser ud i dag, ligesom han beretter om mennesker, han møder på rejsen, som han slutter i Meldorf, hvor Niebuhr boede fra 1778 til sin død i 1815.

»Rejser til det lykkelige Arabien« af John Andersen. Gyldendal Forlag. 384 sider illustreret. Pris: 349.95 kr.

Se også: Verdens bedste rejsebøger