Tre børn tog fly til Dollywood

Amerikansk flyselskab reagerede ikke, da tre børn købte flybilletter og derefter fløj til Nashville i Tennessee.

Foto: Jeff Haynes
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børn må gerne flyve alene - hvis det vel at mærke er voksne, der har købt deres flybillet, og de er registreret som "uledsagede mindreårige" og er tilmeldt en "ledsageordning", som flyselskabet administrerer.

Læs også: Maja flyver alene på ferie

Men intet af dette var i orden, da tre børn i sidste uge besluttede, at de ville besøge Dolly Partons forlystelsespark, Dollywood, i Tennessee.

Og efterfølgende har det amerikanske flyselskab Southwest svært ved at forklare, hvordan det kunne gå for sig, skriver TakeOff.dk.

Det var 15-årige Bridget Brown, som fik idéen, og sammen med lillebroderen Kodie, og naboens jævnaldrende Bobby tog hun en taxa til lufthavnen i Mississippis hovedstad, Jacksonville.

Hævede sine sparepenge
Her købte hun for sine hævede sparepenge tre billetter til 700 dollars med verdens største lavprisselskab, Southwest til Nashville i Tennessee.

Hverken ved billetskranken, indtjekningsskranken eller i flyet var der nogen, der undrede sig over de tre, der rejste alene.

I Nashville fik børnene imidlertid problemer, for Dollywood ligger i Pigeon Force langt fra Nashville i bjergene på grænsen ind mod North Carolina.

Bekymrede over, hvad de havde rodet sig ud i, ringede de hjem til forældrene, som ikke vidste noget om deres rejse.

Efterfølgende forsøger både flyselskab og sikkerhedspersonalet i Jacksonville at forklare sig.

Bl.a. udtaler Transportation Security Administration, TSA, som står for sikkerheden i USA’s lufthavne, at børn under 18 år ikke behøver at vise ID, skriver TakeOff.dk.

Læs også: Sådan får du dit barn til at holde mund på flyrejsen