Træningstøjet bliver i kufferten

Hver anden medbringer træningstøj på ferien, men under halvdelen får det brugt.

En ny undersøgelse viser, at danskernes træningsindsats på ferien ligger i bund sammenlignet med en række andre europæiske lande. Foto: PR/Expedia Fold sammen
Læs mere

Hver vinter drager hundredetusindvis af danskere på skiferie, ligesom temarejser med vandring og cykling sælger som varmt brød. Deciderede sportsresorts som Playitas på Fuerteventura og Club La Santa på Lanzarote har også stor søgning, så alt i alt skulle man tro, at danskerne er aktive på deres ferier som aldrig før.

Men noget tyder på, at billedet ikke er helt så ensidigt. En ny undersøgelse blandt 6.000 respondenter fra 10 europæiske lande, udarbejdet af analyseinstituttet OnePoll på vegne af rejsebureauet Expedia.dk, viser således, at danskernes træningsindsats på ferien ligger i bund sammenlignet med en række andre europæiske lande.

Det manglende fokus på at kombinere ferie og fysisk aktivitet begynder, ifølge undersøgelsen, allerede ved planlægningen af ferien. Af de 500 danskere, der deltog i rundspørgen, var det 40 procent, der kunne overveje at vælge feriedestination baseret på træningsmulighederne på stedet.

Det giver os en sidsteplads sammen med englænderne blandt de 10 vesteuropæiske lande, der deltog i undersøgelsen. Helt i top ligger spanierne, hvor næsten 90 procent angiveligt har træningsmuligheder som et parameter for valget af destination.

Bedre bliver det ikke, når danskerne når frem til deres feriemål. For selv om halvdelen af os har træningstøj med i kufferten, så er det ifølge undersøgelsen kun 40 procent af dem, der rent faktisk får det brugt undervejs.

I gennemsnit får danskerne trænet 1,4 gang om ugen, når de er væk på ferie, og det giver os endnu en gang en sidsteplads sammen med englænderne. I top ligger franskmændene, der i snit træner 2,8 gange om ugen på ferien.

Men måske er danske feriegæster ikke helt så dovne, som undersøgelsen lader forstå. For som Expedias nordiske marketingschef, Susanne Svensson, gør opmærksom på, kan man også få motion uden at tage træningstøjet på.

»Turister er ofte mere aktive, end de tror, og de kan bruge meget energi i løbet af en feriedag på sightseeing, shopping og slæben rundt på store kufferter,« siger Susanne Svensson.

Generelt har danskerne hjemme et højt træningsniveau sammenlignet med de øvrige lande i undersøgelsen, og derfor er fysioterapeut og træningsekspert Christina Dam Rekstad overrasket over dens resultat.

»Det er lidt ærgerligt at se, at så mange danskere ikke holder træningen ved lige, når de er ude at rejse. Der skal naturligvis være plads til at lade batterierne op, men at være fysisk aktiv er også en måde at få mere energi på,« mener Christina Dam Rekstad.

Hun anbefaler følgende fem motionsformer som specielt velegnede på ferien: En tidlig løbetur, løb i vand i poolen eller i havvandet, intervaltræning i siestaen midt på dagen, cykling samt work out med dine børn.