Trænger du til stilhed?

Træt af larm og stress - af muzak og bilstøj. Har du brug for fred og ro? Forbes Traveler præsenterer fem steder, hvor der er helt stille.

Dybt inde i regnskoven i Olympic National Park i staten Washington befinder man sig i det sted i samtlige stater i USA, hvor man er længst væk fra en vej - Hoh Valley. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den er højt besunget - skovens dybe stille ro - og den er højt på ønskelisten hos mangen en travl dansker: stilheden - bare lige et minut eller to.

Læs også:
Lapland er balsam for sjælen

Den er også ønsket i længere tid. Stilhed så der kan stresses ned. Det er f.eks. også blevet in at holde ferie uden aktiviteter og planer - bare i fred og ro.

Mange vælger at bo i et kloster. Ja nogle endda i så meget stilhed, at de ikke må tale i dagevis.

Man kan også søge ud i naturen og finde stilheden der. Det internationale rejsemagasin, Forbes Traveler, har fundet fem steder og siger -

Her er det helt stille:

1. Hoh Valley i USA
Dybt inde i  regnskoven i Olympic National Park i staten Washington befinder man sig i det sted i samtlige stater i USA, hvor man er længst væk fra en vej.

Hoh-dalen er hjemsted for organisationen "One Square Inch Projekt", som kæmper for at beskytte "bare en inch" for menneskeskabte lyde, som grundlæggeren Gordon Hempton udtrykker det. Stilheden vil da brede sig "fra den ene inch til tusinde af acres."

Og han har ret, konkluderer Forbes Traveler. Her er ingen lyde højere end dryppende vand og et lejlighedsvis kald fra en rype.
Olympic nationalparken med Hoh regnskoven ligger på halvøen vest for Seattle.

www.olympic.national-park.com

Næste: Den norske vej der både er et soundtrack og stor ro