Topløs påsmører sololie og udløser italiensk skandale

En italiensk mor har klaget over, at en topløs kvinde smurte sig i sololie på en måde, der "forstyrrede" hendes to teenage-sønner.

"Det kan ikke skjules, at min klient er høj, brunette og med fyldige bryster. Det for vil det naturligt kunne opfattes sensuelt, når hun påfører brysterne sololie." siger kvindes advokat, Gianluca Arrighi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Antinio Scorza
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bølgerne går højt i Italien denne soimmer og en 26-årig kvinde, der kun omtales som "Luisa", er blevet genstand for en nærmere undersøgelse fra italiensk politis side, efter hun er blevet anklaget for at sidde topløs på en offentlig strand og smøre sig ind i sololie på en måde, der kunne opfattes som sensuel.

Se også: Slut med bare balder

Sagen har givet anledning til en ophedet debat. 

Politiet blev kaldt til stranden ved Anzio syd for Rom af en rasende mor, der klagede over, at en "tiltrækkende" topløs kvinde havde masseret sine fysiske attributter med sololie på en måde, der havde "forstyrret hendes to sønner på henholdsvis 12 og 14 år".

Moderen har oplyst, at hun havde bedt den unge kvinde om at dække sig til, hvilket den stadigt topløse 26-årige havde afvist, hvorefter et højlydt skænderi var brudt ud og politi blev hidkaldt.

Afhørt topløs

"En politipatrulje blev stoppet af moderen til to sønner. Hun var vred på en solbadende, topløs kvinde og den måde, hvorpå hun påførte sig sololie," oplyste en talsmand for politiet.

"Politipatruljen hørte den unge kvindes forklaring, mens hun stadig stadig var topløs, og her hun fastholdt, at hun ikke kunne se noget galt i, hvad hun havde gjort, da det var en offentlig strand," sagde talsmanden.

"På baggrund af anmeldelsen optog vi rapport om, at en angivelig obskøn handling skulle have fundet sted. Og ja, sådan som jeg har forstået det, var det en meget attraktiv kvinde," tilføjede talsmanden.

Anmeldelsen udløste herefter heftig debat i Italien om at solbade topløst, og 26-årige Luisas advokat kalder hele sagen "absurd".

Forsvaret melder sig

"Hun er overrasket over, at hun nu bliver fordømt for at bade topløst," siger hendes advokat, Gianluca Arrighi.

"Det kan ikke skjules, at min klient er høj, brunette og med fyldige bryster. Det for vil det naturligt kunne opfattes sensuelt, når hun påfører brysterne sololie."

"En anmeldelse medfører selvfølgelig, at der nu er en sag, men jeg kan vanskeligt forestille mig, at en dommer i 2010 dømmer en kvinde for at solbade topløs," siger advokat Arrighi, der siger, at sagen kan medføre en modanklage for bagvaskelse, da "man ikke kan anmelde nogen for at at sidde topløs i solen".

Ikke længere solbad på stranden

Avisen "La Repubblica" har blandt andet taget den unge solbadende i forsvar.

"Sommeren er årstiden, hvor alt kan ske, men også tid for sygelige forestillinger. Hvor havde man forestillet sig, hun skulle have påført sololien? På tøjet?" skrev en kommentator.

Antallet af kvinder, der bader topløst i Italien og Frankrig, er faldet de seneste år, har den den italienske ekspert i god stil, grevinde Barbara Ronchi della Rocca, udtalt til den britiske avis Daily Mail.

Barbara Rocca siger, at stranden ikke længere er stedet, hvor man går hen for at blive brun. Man vedligeholder sin tient hen over vinteren i solarier.

Se også: Første nøgen-hotel i Tyrkiet