To escapes langt fra Kathmandus larm

I hver sin retning fra Kathmandu ligger to skønne hoteller, som byder på tiltrængt fred og ro. Begge i landlige omgivelser højt over dalen og med fantastiske kig til Himalayas hvide tinder.

Rolige omgivelser med guddommelig udsigt over Kathmandu-dalen er et kendetegn for mange af de små hoteller i højderne omkring Kathmandu.
Læs mere
Fold sammen

Intensiteten af mennesker, trafik, larm og forurening, især i Kathmandu, er overvældende, nogle gange i en grad, så behovet for at slippe væk fra byerne trænger sig på. Det er der rige muligheder for, også uden at skulle rejse mere end højst en times tid fra hovedstaden.

Omtrent fire hundrede meter over Bhaktapur på toppen af et grønt bjergmassiv finder vi Summit Village Lodge. Et sympatisk og smagfuldt indrettet hotel med en rar, afslappet stemning, som ikke mindst personalet bidrager med.

Ved indlogeringen mødes vi med et glas velsmagende jasminte, som vi nyder udenfor i den pragtfulde have, som omgiver hotellet. Haven er begroet med kønne blomsterbede og en saftig grøn græsplæne, der når helt ud til en afsats, hvorfra udsigten over dalen er mageløs. Vi er her i november, hvor tørtiden byder på sol og knivskarp sigtbarhed, så de højeste hvide tinder af Himalaya danner en perfekt baggrund. Meget tættere på ses små honningfarvede huse placeret vilkårligt på de stejle terrasser, hvor bønderne dyrker deres afgrøder, domineret af ris. Nu og da høres lydene fra husdyrene længere ned ad bjerget, og danner en skøn landlig lydkulisse. Beliggenheden indbyder til spændende vandreture i terrænet. Nogle vælger også at cykle ad smalle stier. Vi vælger, som de fleste andre også gør, at gå ad den afsindigt smukke og interessante vej ned til Bhaktapur. Her kommer kameraet på overarbejde, for motiverne vælter over hinanden. Vi når helt tæt på beboerne i landsbyerne, hilser på bønderne i markerne, og får det provinsielle Nepal helt ind under huden.

Sydvest for Kathmandu finder vi et andet attraktivt hotel, Himalayan Height Resort, som ligger i ca. 1850 meters højde og omgivet af høje pinjetræer. Også her er der en uforlignelig udsigt til såvel dalen som Himalayas øverste tinder. Hotellet er et ideelt udgangspunkt for nemme trekkingture i det nære område. Champa Devi i næsten 2300 meters højde er et pilgrimsmål for mange buddhister og hinduer. Et stort kompleks med både en buddhistisk stupa og en hinduistisk helligdom omgivet af frugtbare marker og pinjeskove. Denne tur varer typisk tre timer. Nogenlunde samme tid varer et trek til Pharping og Daksinkali, som også er vigtige helligdomme for både buddhister og hinduer. Her kommer man tæt på de sindrige offer- og bedeceremonier, hvor især de hinduistiske virker uforståelige for vesterlændinge. På turen er der rig lejlighed til at studere fuglelivet og sommerfuglene, som basker kåde omkring.