Tjek ventetiden i sikkerhedskontrollen

Københavns Lufthavn oplyser nu om, hvor lang tid man skal bruge i kø i sikkerhedskontrollen.

Foto: Bjarne Lüthcke
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvornår skal man hjemmefra? Hvor meget tid skal man bruge på check-in og i kø i sikkerhedskontrollen? Skal man stæse gennem hele lufthavnen, fordi man er blevet forsinket af lange køer, eller sidde og kede sig i gaten, fordi man er strøget lige igennem det hele og kommet alt for tidligt?

Spørgsmålet om ventetiderne i lufthavnen kan være en af rejsens helt store stress-faktorer, som Københavns Lufthavn nu forsøger at give et svar på.

På skilte i afgangshallen og på lufthavnens hjemmeside - www.cph.dk - kan man nu se, hvor lang ventetiden ved en ellers notorisk flaskehals, sikkerhedskontrollen, er. En information, der betyder, at man kan planlægge turen fra hjem til flykabine, og regne ud, hvor lang tid man har til at kysse farvel i afgangshallen.

Københavns Lufthavn er en af de første større lufthavne i verden, der offentliggør ventetiden i sikkerhedskontrollen, årsagen er et mål om mere tilfredse passagerer.

- Vi vil gerne give passagerne mulighed for at orientere sig og planlægge deres tid. Det bringer mere ro på hos dem, siger sikkerhedschef i Københavns Lufthavn, Johnnie Müller.

Vinterferie
Det er ikke tilfældigt, at systemet tages i brug netop nu, hvor vinterferien står for døren, og trafikken gennem lufthavnen er heftigere end normalt. Især for folk, der er knapt så rejsevante, kan det ifølge Johnnie Müller betyde en mere ustresset start på ferien at vide, hvor længe den ferieparate familie  skal vente ved sikkerhedskontrollen.

I 2008 var den gennemsnitlige tid, passagerne skulle bruge på at vente på at blive sluset gennem sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn, tre et halvt minut. Sommeren 2008 bevægede flere mennesker end nogensinde før sig gennem lufthavnen, kun 10 procent af dem brugte mere end tre minutter på at stå uvirksom hen inden turen forbi security-folket.