Tjek gebyrer på flybilletten med et klik

Rejsesøgemaskinen travelmarket.dk har udviklet en såkaldt gebyrberegner på sit site, så man med få klik kender den fulde pris på flybilletten.

Den nye gebyrberegner er sat i verden for at regne ud - inden flybilletterne købes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com

Mange flyselskaber, især lavprisselskaberne, tilbyder en grundpris for billetter, hvortil der så lægges tillæg, gebyrer og ekstraydelser oven i. Til stor irritation for kunderne, fordi det er svært at se den faktiske slutpris.

Læs også: Absurde gebyrer på flybillet

Derfor har travelmarket.dk udviklet en gebyrberegner, så rejsende kan sammenligne flyselskabernes totalpriser inklusive gebyrer og tillæg inden flyrejsen bestilles.

Når man fremover laver en prissøgning uden gebyrer på søgemaskinen, så kan man med et enkelt klik få vist billetpriserne inklusive gebyrer, baseret på brugerens valg af bagage og eventuel sædereservation - plus eventuelt gebyr for betaling med kreditkort.

"Forbrugerne er efterhånden ved at vænne sig til at skulle betale gebyrer og tillægsydelser, når der bestilles flybilletter hos især lavprisflyselskaberne. Derfor er det vigtigt at kunne tilbyde et værktøj, hvor forbrugerne ved hjælp af få klik kan danne sig overblik over, hvilken slutpris der skal betales, siger adm. direktør Ole Stouby, travelmarket.dk.

Regn prisen ud - inden flybilletterne købes
Travelmarket kommer med et eksempel: Søgemaskinen har søgt på en konkret rejse til Paris, hvor easyJet og Norwegian som udgangspunkt er billigere end Air France med en returrejse.

Men tager man højde for gebyr for bagage og sædereservation, samt gebyr for betaling med kreditkort, bliver Air France billigst, mens easyJet bliver dyrest. Som udgangspunkt var Air France ca. 100 kroner dyrere pr. billet end den billigste konkurrent. Men slutfacit bliver i stedet, at Air France er omkring 200 kroner billigere, når de forskellige gebyrer og tillæg er indregnet.

Og det er altså det, den nye gebyrberegner er sat i verden for at regne ud - inden flybilletterne købes.

Se også: Kan det betale sig at handle tax-free?