Titanic byder indenfor

Verdens største Titanic-museum er netop åbnet i nordirske Belfast, hvor katastrofe-skibet blev søsat for 100 år siden.

Hvert af de ni gallerier er koncentreret om et enkelt aspekt af tragedien, og masser af moderne teknologi er taget i brug. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skulle gå 100 år, men nu er det her altså: Ved siden af dokken i Belfast, hvor Titanic blev søsat, er netop åbnet et center i seks etager.

Læs også: Oplev Titanic på 3.800 meters dybde

En del af den meget smukke bygning har form som stævnen på Titanic, og nordirerne kalder allerede museeet for Belfasts svar på operahuset i Sydney.

Udstillingscenteret fortæller Titanics tragiske historie i ni forskellige gallerier fordelt over de seks etager. Hvert galleri er koncentreret om et enkelt aspekt af tragedien, og masser af moderne teknologi er taget i brug, så man f.eks. interaktivt kan kigge ind i de åbne kahytter, kan opleve restauranter, maskinrum, broen og meget mere.

Gæsten kan følge konstruktionen af Titanic, selve byggeriet, indretningen, jomfrurejsen og forliset, da Titanic ramte et isbjerg - og man kan opleve Titanic på havets bund og lære om alle myterne om katastrofen.

I Belfast er man meget stolte af det ny museum, og håber det kan tiltrække mange turister som både vil opleve Titanic-centeret, men også få øjnene op for Nordirlands øvrige kvaliteter efter at fredsprocessen har stabiliseret landet.

100.000 mennesker har allerede købt billetter til attraktionen, og man håber, at der det første år vil komme omkring de 400.000 besøgende. Et besøg koster ca. 135 kr. for voksne og 70 kr. for børn.

Også SeaCity Museum i Southampton, der åbner 10. april 2012, markerer 100-årsdagen for Titanics forlis. Det var fra Southampton, Titanic satte kurs mod katastrofen. Særudstillingen her vises til 2013.

Læs også: Hemmeligheden bag Titanic forlis