Tidligere dansk strandparadis hitter

For 96 år siden solgte Danmark De Dansk Vestindiske Øer, som for nylig har høstet endnu en kåring som en af verdens allerbedste feriedestinationer.

Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1917 blev et skelsættende år i dansk kolonitids historie. 

Det var nemlig året, den amerikanske regering officielt overtog De Dansk Vestindiske Øer og kaldte dem De Amerikanske Jomfruøer. USA købte den danske koloni for 25 millioner dollars, et beløb som sikkert har lunet i den danske statskasse dengang, men i dag lyder som en sand foræring.

Læs også: På øhop i Dansk Vestindien

Og det hjælper ikke på den bitre smag i munden, at verdens største rejsesite, Tripadvisor.com, for nylig placerede St. John (tidligere Sankt Jan) på andenpladsen på top10 over verdens bedste øer.

Top10-listen er baseret på anmeldelser af websitets flere millioner brugere, og St. John vandt over ø-rejsemål fra alle dele af verden, blandt andet eksotiske Bora Bora i Fransk Polynesien, som blev nummer tre. 

Øen Ambergris Caye i Belize, som ligger ud til det Caribiske Hav, kunne den tidligere danske ø ikke hamle op med. 

Det turkise vand, de hvide sandstrande, fantastiske dykkermuligheder og ikke mindst den meget afslappede atmosfære på den aflange ø ud for Belizes kyst scorede højere anerkendelse blandt TripAdvirsors brugere. 

På alverdens lister
Det er ikke kun på Tripadvisor.com's liste, at St. John scorer en topplacering.

En af øens strande, Trunk Bay, ligger øverst på den amerikanske nyhedsgigant CNN’s liste over »17 beaches we’d like to be lounging on«. 

Det internationale rejsemagasin Travel + Leisure placerer ikke mindre end tre strande fra De Dansk Vestindiske Øer, Turtle Beach på St. Croix, Magens Bay på St. Thomas og Trunk Bay på St. John, højt på magasinets lister over de bedste strande på Jorden, som er kåret af læserne.

»Topplaceringerne på listerne hos prestigefyldte rejsemagasiner som Travel + Leisure, Condé Nast Traveler og selvfølgelig TripAdvisor er fantastiske – og velfortjente. Når man har besøgt øerne, forstår man virkelig de fine kåringer og rosende ord« siger Dansk Vestindiens Turistdirektør i Skandinavien, Karin Gert Nielsen, i en pressemeddelelse.

Rejsebureau: »Historien trækker i os«
De mange kåringer er selvfølgelig også noget, der falder i god jord hos Albatros Travel, der er et blandt mange danske rejsebureauer, som arrangerer rejser til øerne.

»Vi er enige med kåringerne, De Dansk Vestindiske Øer er noget af det bedste i Caribien. Og på St. Johns er strandede uspolerede og helt fantastiske,« siger Steen Albrechtsen, pressechef hos Albatros Travel.

Men det er ikke kun strandene, der lokker. Også øernes historie, og at de engang har været danske, betyder meget for rejsebureauets kunder.

»Mange rejsende vil gerne tilbage til rejsemål, som engang har været i vores hænder. Historien betyder utrolig meget, det hører vi også fra vores kunder på rejser til Grønland og Tranquebar i det sydøstlige Indien,« siger Steen Albrechtsen.

De Dansk Vestindiske Øer scorede også højt på toplister sidste år. Rejsebogsgiganten Lonely Planet listede øerne som nummer et på top10 over amerikanske rejsemål i 2012. Og læserne af rejsemagasinet Condé Nast Traveler hyldede også øerne med en placering på en top10 over de bedste øer i Caribien og Atlanterhavet.

Se også: Her er verdens 20 bedste ferieøer