Ti strande kendt fra film

Drømmer du om at besøge ”The Beach” eller slentre på samme strand som piraterne fra Caribien? Når Hollywood filmer på stranden, gør de det på verdens bedste af slagsen, se ti legendariske film-strande her.

Petit Tabac, hvor flere af scenerne i fjerde omgang af "Pirates of the Caribbean" er optaget, ligger i Tobago Cays Marine Park i øgruppen St. Vincent and the Grenadines. Fold sammen
Læs mere
Foto: flickr/LeeCoursey
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Leo Carrillo Beach, Malibu, Californien

Kendt fra: “Karate Kid” (1984)

Filmen: Drenge ville lære karate, og piger faldt i søvn under idolplakaten af Ralph Macchio efter kæmpehittet om Daniel-san, der flytter til Californien, bliver mobbet i skolen, men kommer stærkt igen, da han kommer under Mr. Miyagis beskyttende vinger.

Stranden: Leo Carrillo Beach lagde ikke bare scene til Karate Kids' træning af den legendariske ”tranen” (ben op, armene ud), disse to kilometer kyststrækning med hvidt sand omkranset af smukke træer optræder også i blandt andet Point Break, Inception og The Usual Suspects.

Rejs dertil: Lej en bil og tril ad Highway 1 nordpå fra Los Angeles.  Stranden ligger et kvarters kørsel fra Malibu. 


Petit Tabac, St. Vincent and the Grenadines, Caribien

Kendt fra: “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” (2003)

Filmen: I den fjerde film i rækken om piraterne i Caribien optræder kaptajn Jack Sparrow som redningsplanke, da en guvernørdatter kidnappes af sørøvere.

Stranden: Petit Tabac ligger i Tobago Cays Marine Park i øgruppen St. Vincent and the Grenadines. Den er ubeboet og fredet, hvilket betyder komplet fravær af parasoller, jetski, issælgere og andre forstyrrende tegn på, at man ikke er det eneste menneske i dette paradis på jorden.

Rejs dertil: Man kan tage på endagssejlture til Petit Tabac fra St. Vincent's Union Island. Sejlturen kan for eksempel foregå på Scaramouche, som er en skonnert, der også havde en rolle i fjerde udgave af Pirates of the Caribbean.  


Halona Cove, ved Waikiki, Hawaii

Kendt fra: “Herfra til evigheden” (1953)

Filmen: Filmatiseringen af James Jones' roman af samme navn vandt bl.a. en Oscar for sit nuancerede portræt af en gruppe soldater under deres udstationering på Hawaii i månederne op til angrebet på Pearl Harbour i 1941.

Stranden: Halona Cove gjorde sig især bemærket i scenen, hvor hovedpersonerne, Burt Lancaster og Deborah Kerr, ruller lidenskabeligt rundt i brændingen på den hawaiikanske strand. Som til trods for sin skønhed - blandt andet på grund af de stejle lava-klipper, der flankerer stranden - stadig er uberørt nok til ikke at være overvåget af livreddere.

Rejs dertil: Lej en bil i Honolulu og kør østpå til Koko Head Regional Park og det famøse Halona Blowhole. Herfra kan man gå ned til stranden.  


One&Only Ocean Club, Paradise Island, Bahamas

Kendt fra: “Casino Royale” (2006)

Filmen: Mads Mikkelsen spiller skurken Le Chiffre, hvis forretninger med terrorister, den nyeste udgave af James Bond, britiske Daniel Craig, skal forsøge at forpurre ved at vinde Le Chiffres' indsats ved pokerbordet.

Stranden: Bond får nys om Le Chiffres planer via den smukke Solange, der rider på en endnu smukkere strand, den private og billedskønne af slagsen, der hører til One&Only Ocean Club på Bahamas' Paradise Island. Den kridhvide og palmebesatte strand er lukket land for ikke-gæster, resten af den godt fem kilometer lange kyststrækning på Paradise Island er dog åben for alle.

Rejs dertil: Tag en taxi fra hovedstaden på Bahamas, Nassau, det tager maksimalt et kvarter. Regn til gengæld med en heftig pris på det eksklusive ophold på resortet.  


Indian Beach, Ecola State Park, Oregon, USA

Kendt fra: “Twilight” (2008)

Filmen: Filmen, der er baseret på romanen af samme navn, startede en besættelse af vampyrer blandt teenagere. I denne første film følger man hovedpersonen Bella, der på sin første dag på en ny skole møder Edward og tiltrækkes af ham, især da han på mystisk vis redder hende fra en ulykke. Som får hende til at indse, at han er vampyr.

Stranden: Scenen, hvor Bella opdager, at Edward er vampyr, er filmet på en dramatisk grå strand i den amerikanske stat Oregon. En strand, som ikke er forgyldt med tropetemperaturer og sand som flormelis, til gengæld er den et billede på rå natur, når det er flottest - omgivet af stejle skrænter og høje fyrretræer. Og har af samme årsag også lagt omgivelser til scener i bl.a. filmen ”Point Break”.

Rejs dertil: Lej en bil i Oregons hovedstad, Portland og kør cirka 130 kilometer vestpå til Ecola State Park.


Næste: Se de næste 5 strande kendt fra film

LÆS MERE