Thailands bedste luksus-gemmesteder

Luksus er noget, de kan i Smilets Land. Her er fem hoteller, hvor »fem-stjernet« langt fra er dækkende til at beskrive hoteloplevelsen.

Pimalai Resort & Spa på Koh Lanta. Fold sammen
Læs mere
Foto: www.pimalai.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Koh Lanta: Pimalai

På Koh Lanta handler det om at gå ture på de smukke, øde sandstrande og nyde de flotte solnedgange. Tempoet er helt i bund, og det samme er mængden af turister. Alligevel bør du søge væk fra de mest populære strande, hvor rygsækturisterne holder til. I den modsatte ende af øen ligger den fine, lille Kan Tiang-bugt omgivet af et par tusinde palmetræer og med en række hyggelige hoteller – deriblandt øens bedste.

Det femstjernede Pimalai Resort & Spa er næsten umuligt at se fra havet. Ejeren havde den fine tanke, at naturen i videst mulig omfang skulle respekteres, da resortet blev opført, så ikke et eneste træ blev fældet til fordel for turisterne. Tværtimod lod han håndværkerne bygge rundt om naturen for at få plads til de luksuriøse forhold, så rundt om på resortet slår stierne til tider nogle mærkelige sving; men der er altså god mening med det.

Resortet er delt op i to. Det »oprindelige« hotel med store, flotte værelser med al tænkelig femstjernet luksus, kæmpe pool og et hav af restauranter. I sig selv et udsøgt luksushotel, hvor ingen ville blive ked af at bo. Og så den anden del, som er overbygningen på det bedste af det bedste. En række villaer, der er bygget op af en bjergskråning til de, som ønsker total diskretion.

For lige at få fakta på plads – boligareal: 200-420 m2; grundareal: 700-1000 m2; privat pool: 20 m2. Det svarer altså til et mellemstort dansk parcelhus, blot indrettet i afdæmpet thaistil med masser af mørkt træ, smukke detaljer og god plads. Dobbeltsengen står centralt i rummet, og med et myggenet hængt op omkring den, kommer den til at ligne en dukkeseng i mega-format. Det går lige i pigehjertet, skulle jeg hilse og sige.

Det er nemt at komme til at bure sig inde her, og hvis du bare trænger til ro, så går dagene helt af sig selv. Har du behov for lidt oplevelser, så sender de gerne firehjulstrækkeren op for at hente dig til en dag med snorkling, sightseeing og shopping.

Pris: »Almindelige« deluxe værelser fra 1.730 kr. og poolvillaer fra 4.780 kr. pr. nat.

www.pimalai.com