Thailand på tre måder

Drømmer du om det første møde med det blå dyb, skal du have luftet rygsækken eller er du ude efter luksuspakken af en anden verden? Thailand tilfredsstiller de mest forskelligartede rejsebehov.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den aktive
Det burde være stressende at være 15 meter under havets overflade med 2,5 atmosfæres tryk omkring sig og et fremmedlegeme i munden som eneste kilde til livgivende luft. Men det er lige så afslappende som en time på en massagebriks. Og mere fascinerende.

Næste: Den billige

Den Thailandske Golfs lave, lune vande har udviklet sig til et dykkermekka, og på toppen af lagkagen troner Koh Tao, hvis primære turisme drejer sig omkring netop dykningen. Øen er omgivet af koralrev, og strømforholdene og tidevandene kommer kun sjældent i vejen for oplevelserne under vandet. Derfor er øens farvande også et godt sted at tage sine første spæde skridt udi dykning.

Erfarne hænder
Der findes langt mere charmerende steder i Thailand end Koh Tao, og den 21 km2 store ø er nærmest ved at vælte i havet i sin iver for at huse så mange turister med dykkerambitioner som muligt. Men leder du efter erfarne dykkerinstruktører, så er det her, du skal kigge hen.
Et af øens første dykkerressorts, Ban’s Diving Resort, er også et af de største. Og blandt de faste instruktører findes verdens mest erfarne. Anthony Griffiths var oprindeligt klassisk danser, men da han ved et tilfælde opdagede dykningen, flyttede han sit liv fra London til Koh Tao, hvor han nu har boet i 18 år. Han har været PADI dykkerinstruktør i 14 af dem, og er den person i verden, der har ført flest mennesker ned i dybet til deres første dykkercertifikat. Så hvis du henlægger din første dykkeroplevelse her, er du i erfarne hænder.

Gyldigt verden over
Det tager fire dage at blive Open Water Diver på Ban’s Diving Resort. Den første er en halv dag med introduktion og teori, men så går det ellers løs fra 7.30 til 17-18 om aftenen. Det første møde med ilttanken får du i en af hotellets to pools, men allerede på tredjedagen er det havet, der venter med to dyk på 8-10 meter. Fjerde og sidste dag starter med to dyk i havet, hvor du, hvis forholdene tillader det, kommer ned på de 18 meter, der er dybdegrænsen med et Open Water Certificat. Derefter venter der lidt papirarbejde, og så sidder du med et certifikat, der er gyldigt verden over.

Feststemt ungdom
På Ban’s er der plads til dem, der værdsætter lidt luksus med værelser til 600-700 kroner per nat, men er du ikke den store komfortjunkie, så fås de også helt ned til godt 30 kroner per nat i lavsæsonen. Hvis du sover let, så bed om et værelse væk fra stranden, for øens feststemte ungdom er ligeglad med, om du skal ud på dit første dyk i morgen klokken 7. Festen fortsætter ikke desto mindre.

Anbefales til: Den rejsende, der godt kan lide havet, men hurtigt bliver rastløs i en strandstol. En mental udfordring med stort udbytte.

Kontakt: www.bansdivingresortkohtao.com

Næste: Den billige