Test af gebyrer på flybilletter

En billig flybillet kan blive op til 89 procent dyrere, når gebyrerne er lagt til. Se Rejseliv.dk's store test af flyselskabernes gebyrer.

Foto: Colourbox

En returbillet til Geneve for bare 378 kr. Lyder det for godt til at være sandt?

At prisen på en flybillet krydres kraftigt med en bunke forskellige gebyrer, inden man når frem til det reelle beløb for billetten, kommer efterhånden ikke som en overraskelse for ret mange. Men hvor voldsom en prisstigning er der egentlig tale om?

Se her, hvad en flybillet til London reelt koster.

Rejseliv.dk har testet prisen på en flybillet, før og efter tillæg af gebyrer, på flyvninger til otte europæiske storbyer med seks forskellige flyselskaber. Resultatet er, at den reelle pris kan stige med op til 89 procent, når afbestillingsforsikring, sædereservation, check-ind af bagage og kreditkortgebyr er lagt til.

Norske gebyrgribbe
Specielt hvis man flyver med Norwegian må man hoste op med en hel del ekstra kroner i gebyrer.

Selskabet er bortset fra Easyjet det eneste i testen, der tager sig betalt for indchecket bagage, og afbestillingsgebyret er højere end hos fire ud af de fem øvrige selskaber, vi har set på. Endelig koster det 40 kroner ekstra at betale med kreditkort for en flybillet hos Norwegian, kun hos Transavia er det dyrere.

Fremme i gebyrskoene
Easyjet er også langt fremme i gebyrskoene. Selskabet flyver kun til to af de seks storbyer i testen, men på de to flyvninger øges billetprisen med henholdsvis 70 og 89 procent, når gebyret er lagt til. Det skyldes bl.a. den høje pris på indcheckning af bagage - 85 kr. per strækning - og afbestillingsforsikringen, som står i 120 kr.

SAS kan bryste sig af at have de mest gennemsigtige priser - det eneste gebyr, selskabet lægger på sine priser, er afbestillingsforsikring til 95 kr. samt et såkaldt salgstillæg på 50 kr. per bestilling. Til gengæld ligger billetprisen ofte i den høje ende.

En prisstigning på flybilletprisen på alt fra 13 til 81 procent. Se her, hvad en flybillet til London reelt koster.