Tag på safari i Danmark

Safari er eksotisk – og som regel langt væk. Men det behøver det ikke altid være. Der er flere muligheder for at gå på opdagelse i dyrenes verden på vores breddegrader.

Dyrene i Ree Safari Park har masser af plads at boltre sig på. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

1. Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark er indrettet som den virkelige savanne. Du kører i din bil rundt blandt de vilde dyr og kan spotte dem fra bilen, og der er dyr fra Syd- og Nordamerika, Australien, Afrika, Asien og Europa. Der er altså mulighed for at se næsten lige det dyr, du ønsker. I efterårsferien komme på safariskole. Her er børnene sammen med en dyrepasser en hel dag.

Hvad: Knuthenborg Safaripark
Hvor: Maribo

2. Sælsafari

Oplev Danmarks største rovdyr på nært hold – nemlig sælen. På en sælsafari kommer du helt tæt på de legende pattedyr. Ved Vadehavet er det muligt at opleve den spættede sæl, der er mest almindelig i netop det område. Den spættede sæl kan blive op til 1,3-1,6 meter lang og kan veje helt op til 300 kg. Sælen bruger det meste af sin tid i og under vandet, men der er alligevel gode chancer for at se dyret på sælsafari, fordi den bruger Vadehavets banker til at hvile sig – og som ynglested om sommeren. Der findes omkring 4.500 sæler i den danske del af Vadehavet, mens der i hele Vadehavet lever op mod 35.500 sæler. Se muligheder for sælsafari i Vadehavet på f.eks. visitribe.dk eller sortsafari.dk.

Hvad: Sælsafari
Hvor: Ribe eller Rømø

Sælen kan se ganske fredelig ud, men faktisk er den Danmarks største rovdyr. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

3. Randers Regnskov

Tag med på en anderledes safari med nogle helt andre dyr end dem, du møder på savannen. I Randers Regnskov bliver du inviteret indenfor til et tropeeventyr, hvor luften er varm og fugtig – ligesom i den virkelige verdens regnskov. I regnskovens frodige, grønne omgivelser kan du opleve alt fra små myrer til majestætiske jaguarer. I Randers Regnskov er der dyr fra både Sydamerika, Asien og Afrika – som bor i hver deres kuppel, så det føles som at være der selv. I Sydamerika-kuplen kan du gå på hængebroer og opdage uudforskede grotter, mens du hører vandfald i det fjerne. I Afrika-kuplen er der farvestrålende fugle og nysgerrige aber, og turen slutter af med, at du skal hoppe fra sten til sten for at krydse et vandløb.

Hvad: Randers Regnskov

4. Sort Safari

Hvert forår og efterår kan man se sort sol ved Vadehavet. Det er, når stærene samles i gigantiske flokke til træk. Stærene kommer fra alle landene omkring Østersøen og Norge, og nogle gange har der været en million fugle i én flok. Når de flyver, tegner de mange fugle sorte mønstre på himlen, hvorfor det kaldes sort sol. Der er flere, der arrangerer safarier, hvor man kan se sort sol, blandt andre sortsafari.dk. Her kommer man med en guide ud og ser det fantastiske syn.

Hvad: Sort sol
Hvor: Vadehavet

Ved Vadehavet kan man på en anderledes safari opleve et af Danmarks mest kendte naturfænomener: sort sol. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bondesgaarde/Flickr.

5. Ree Park Safari

På Djursland er der også mulighed for at tage på safari, nemlig i Ree Park Safari. Her har dyrene masser af plads at boltre sig på, og der er bygget gangbroer og stier i parken, som man går rundt på. Parken har gennem de seneste 18 år udviklet sig fra en blomsterpark til en familiepark med klappedyr og senere den nuværende safaripark, der har fokus på arter, der har særligt brug for en hjælpende hånd. Ud af de 80 arter, der kan ses i parken, indgår 25 i særlige avlsprogrammer. Og det er helt bevidst, at parken ikke har mere end 80 arter, for deres filosofi er, at holder man dyr i fangenskab, så har man et ansvar for, at de trives, og derfor skal de have masser af plads til fysisk udfoldelse. Som noget helt unikt kan man overnatte i Ree Park Safari og opleve, hvordan dyrene lever efter mørkets frembrud. Læs mere om det på deres hjemmeside.

Hvad: Ree Park Safari
Hvor: Ebeltoft