Tag på miniferie på den anden side af Øresund

I Sverige er der forkælelse, kultur og familiehygge – også selv om du kun har en weekend til rådighed.

Wanås Kunstpark er fantastisk at gå på opdagelse i. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kulturelle

Kunst i skoven
»Kan vi ikke se flere bolde?,« lyder det fra en pige, der måbende kigger op i luften. Ti meter over os, hænger gigantiske røde bolde mellem grenene på de store træer. Men hendes forældre tager hende med videre ind i skoven, hvor der venter andre sjove og finurlige kunstværker. Vi er taget til Wanås Restaurant Hotel, der primært er kendt for deres kunstpark, hvor adskillige kunstnere udstiller både 70 permanente, men også tidsbegrænsede, værker. Og det er mere end kunst i den klassiske forstand. Når du bevæger dig rundt i kunstparken, er det ikke nødvendigvis alt, der lige er til at få øje på. Ét er det store røde hus lavet i garn, der er opført inde i en lade og den store pyramide i træ, noget andet er det to km lange stengærde, hvorpå der er skrevet små beskeder. Og når du har bevæget dig godt ind i skoven, og du pludselig hører stemmer, der kalder »mama« bliver du i tvivl, om det rent faktisk er en del af kunsten, eller om der er nogen, der laver gæk med dig. Men det er alt sammen en del af Wanås kunstpark, der har til formål at producere og formidle kunst, der udfordrer og ændrer beskuerens syn på samfundet. Frokosten kan nydes i restauranten tilberedt af lokale råvarer i restauranten. For Wanås har også landbrug tilknyttet, og dygtige kokke sammensætter menuer specielt udvalgt efter sæsonens råvarer.

Hvad: Wanås Restaurant Hotel, 289 90 Knislinge

Wanås Kunstpark er fantastisk at gå på opdagelse i. Fold sammen
Læs mere

Storbyferien

En farverig fest
Tænk hoteluniform med hvide skjorter og sorte forklæder. Men tænk samtidig pink flamingoer og en overdækket gårdhave midt i det hele, der serverer sublim mad under parasoller med træer og planter i de små balkoner helt op til femte sal. Tænk en lounge med tunge træmøbler og klassiske cocktails med et twist. Tænk »The Great Gastby«, og så er du ikke langt fra MJ’S i Malmø. Et relativt nyt hotel, der i den grad har haft fokus på indretningen og atmosfæren. Og det virker, fra det øjeblik, du træder ind ad døren. MJ’S ligger midt i Malmø i gåafstand til alt i den hyggelige lille metropol. Du behøver praktisk talt ikke at forlade hotellet for at få en på opleveren, men hvis du alligevel gør det, er den centrale placering perfekt, for du kan hurtigt og nemt nå tilbage til værelset og skifte tøj til aftenens middag. En middag på MJ’S giver dig oplevelsen af et sted, der har gæsten i centrum. Her er kræset for enkel servering, der er kunstfærdigt anrettet og serveres family style. Selv drinksene er en klasse for sig, så regn ikke med, at din cocktail bliver serveret i et glas. Vores kom i en tekande med dertilhørende tekopper – det kan også noget. MJ’S ligger et stenkast fra København, hvilket gør det muligt at nøjes med en enkelt overnatning.

Hvad: MJ’S, Mäster Johansgatan 13, 211 21 Malmø

MJ's er en fest uden lige - og så ligger det midt i Malmø. Fold sammen
Læs mere

Luksusversionen

Alt hvad spa-hjertet begærer
Spa er blevet virkelig populært de senere år – og Sverige har nogle skønne oaser, hvor man kan få en pause fra hverdagen. Et af de steder er Falkenberg Strandbad, der ligger ca. 2,5 timers kørsel fra København. Hotellet blev oprindeligt bygget i 1937, og dengang var det berømtheder og overklassen, der brugte badehotellet. Det er dog ikke det hotel, man kan bo på i dag, for i 1958 brændte stedet ned til grunden. Det er blevet bygget op igen i samme ånd, men nu er det ikke kun de rige og berømte, der bruger hotellet. Men stedet emmer stadig af luksus – især den velbesøgte spaafdeling, der byder på alt hvad hjertet begærer af fodbad, ansigtsmasker, aromasauna og tyrkisk hammam. Både de eksklusive behandlinger, stedet tilbyder, og en gruppetur, hvor besøgende får en introduktion til de forskellige behandlinger, skal bookes på forhånd. Men den virkelige treat er det åbne – indendørs – poolområde, der befinder sig i et kæmpe stort orangeri. Både sommer og vinter er udendørspoolen også åben – og opvarmet.

Hvad: Falkenberg Strandbad, Havsbadsallén 2A, 311 42 Falkenberg

På Falkenberg Strandbad er detaljerne i orden, som her i orangeriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Familieferien

Afslapning langs rivieraen
Det lyder fornemt, Sveriges Riviera. Og det er det sådan set også. Hotel Riviera Strand ligger på stranden med den svenske natur lige uden for døren. Her er der plads til hele familien – både i poolen, men også på resten af hotellet, hvor børn i alle aldre leger og spiller bold på de mange udendørsarealer. Især i restauranten fornemmer man med det samme, at her er de vant til børn. Udover børnebuffeten (børnene har deres eget område, hvor de kan vælge fra diverse livretter – inkl. en softice-maskine), er der lutter smil fra personalet, også når lille Viggo vælger at vende tallerken med spaghetti bolognesen ud på gulvet. For at gøre det ud for et ægte børnehotel mangler Hotel Riviera en legeplads – men med skov og strand et stenkast derfra, er der masser af underholdning, som også forældrene kan være med på. Når ungerne er puttet, er der stadig mulighed for voksentid, da flere af hotellets værelser indeholder både børne- og voksenværelser.

Hvad: Hotel Riviera Strand, Rivieravägen 33, 269 39 Båstad

På Hotel Riviera er der kræset for, at hele familien skal føle sig velkomne. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.