Tag elcyklen helt til Berlin

Den kaldes for intet mindre end verdens første internationale rute for elcykler - og den strækker sig 630 kilometer fra København til Berlin.

Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix

Hop op på elcyklen og hjul derudaf. Elmotoren hjælper dig på vej, og du kan sætte kurs fra København ned over Sjælland, Møn, Lolland-Falster og videre til Berlin.

Læs også: Verdens toptunede cykelbyer

Cykelturen kan ikke klares på en opladning i ét hug - så undervejs er der opstillet 57 ladestationer - 21 på den danske del af ruten - hvor elcyklen kan hente ny energi. Og der er ikke kun tænkt på elcyklens behov. Ved mange af ladestationerne tilbydes også overnatning og spisesteder, og elcyklen kan blive repareret.

Verdens første internationale rute for elcykler blev præsenteret på turistmessen ITB i Berlin tidligere på måneden, og er et samarbejde mellem Østdansk Turisme og delstaterne Mecklenburg-Vorpommern og Brandenburg. Til sitet Turistnyt.dk siger direktør for Østdansk Turisme, Karin Melbye Holm:

"Vi er meget stolte over at være med til at bringe Danmark i fokus på dette område. Ferier med fokus på aktive oplevelser i naturen er et af de stærke kendemærker for turismetilbuddene i Østdanmark. Den danske del af København-Berlin ruten er allerede i dag meget populær, ikke mindst i kraft af sin nærhed til kysten.

Og med muligheden for genopladning langs ruten er turismepotentialet gået et gear op," siger Karin Melbye Holm.

Elcykel-ruten København-Berlin er delt op i etaper i de forskellige egne, hvilket gør det nemt for cykelturisterne at vælge bare en bid af ruten. "Med cykelruten har vi gjort det til en helt reel mulighed for alle at tage på cykelferie, for med en elcykel kan alle klare turen," siger Karin Melbye Holm til Turistnyt.dk

Se også: Guide til Amsterdam på cykel