Syv svenske shopping-hits

Helsingborg er ingen storby, men med 500 butikker skulle man tro det. Er Helsingørs søsterby ny for dig, får du her nogle adresser at starte med under januar-udsalget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Helsingborg ligger blot fire kilometer fra Danmark, et kvarters færgetur fra Helsingør, men den shopping-lystne mærker virkelig, at hun/han er kommet til udlandet.

Læs også: Stockholm shopping

Priserne er lavere, udbuddet større og serviceniveauet højere end i Danmark – hvis man nu skal generalisere.

Hvad der gør shopping herovre yderligere attraktiv, er den lave svenske kronekurs. 100 svenske kroner koster nu kun ca. 72 danske kroner.

Helsingborg har omkring 500 butikker, hvoraf de mest spændende er koncentreret i centrum, så der er ikke langt mellem de gode tilbud. Især ikke nu, hvor januarudsalget  også raser i Sverige.

Fra færgeterminalen Knutpunktet tager det kun et par minutters gang at nå frem til de mange butikker i Nordens ældste gågade – Kullagatan – eller i de gamle kvarterer rundt om Mariakirken. Forretningslivet blomstrer også hektisk i Norra/Södra Storgatan, Drottninggatan, Järnvägsgatan, Södergatan og ikke mindst i gågaden Bruksgatan. Skal du have sig en hjertestyrkning under shopping-ræset, er der 160 restauranter og cafeer at vælge imellem.

Rejseliv.dk har udvalgt syv spændende shopping-adresser i Helsingborg – foruden et meget specielt spisested.

1. Håndlavet kunst til fødderne
Håndskomageriet Crockett and Jones blev etableret i Northhampton for 130 år siden, og det kombinerede udsalg og værksted i Helsingborg oser af old british quality. Der er både klassiske og supermoderne modeller til damer og herrer – de rene kunstværker.

Kan du umiddelbart passe en standardlæst, måske efter en let tilretning, ligger prisen på et par sko fra 1695 sv. kr. Skal skoene »skræddersyes«, er leveringstiden otte uger, og prisen ligger snarere omkring de 6.000 kr., men så holder skoene formentligt resten af dine dage.

Billedet til venstre: Mikael Petersson, indehaver af Crockett and Jones, med en håndlavet sko.

Adresse:
Drottningsgatan 36

2. Fra øgler til prinsessekroner
Husk også at tage noget med hjem til børnene eller børnebørnene. Legetøjsforretningen Knoll och Tott er fyldt med andre ting end dem, du finder i de hjemlige kæder. Her er bløde dyr, møbler, stoffer, bolde, støvler, »smykker«, lamper, dukker, billeder, øgler, dødningehoveder og naturligvis prinsessekroner.

Adresse: Mariagatan 4

3. Allerførst med nyhederne
Er du med på det sidste nye? Zgander er Helsingborgs hotteste herremodested og er blevet kåret som årets modebutik flere år i træk. Her finder du tøj, der er så trendigt, at kun en håndfuld forretninger i Skandinavien må sælge det. Allerede i januar kan du købe sommerens mode.

Adresse:
Kullagatan 6

4. For dem, der kan lide at gå køkkenvejen
Hvis madlavning er din hobby, kan du ikke styre uden om Kitchen House, der har alt i køkkenudstyr – fra det uundværlige til sjove design-tingester. F.eks. kan du vælge mellem næsten 140 forskellige køkkenknive. Alle medarbejderne er kokke, som ved, hvordan man gør det lettere og sjovere at gå i køkkenet.

Adresse: Lilla Torggatan 5

5. Kaffe-eksperten
Zoégas Café & Butik er en perle for kaffeelskere. Den italienske familie Zoéga slog sig ned i Helsingborg i 1800-tallets slutning, åbnede et kaffefirma, og i dag drikker to ud af tre i Sydsverige Zoéga-kaffe. I butikken, der tilbyder et fristende udvalg af kaffesorter, har de fem kaffemøller snurret siden 1931. Fra samme tid stammer interiøret med mahogni, marmor, messing og loftsmalerier.

Kunderne kan også få rådgivning om, hvilke kaffetyper, der passer til hårdt vand, blødt vand osv.

Adresse: Drottningsgatan 30

6. Unik identitet
En af byens mest trendy modeforretninger for kvinder hedder Tam-Tam Boutique. Tam-Tam forhandler mærker, der giver dig en unik identitet, f.eks. Frankie Morello, Odd Molly og European Culture. Man nyder godt af, at det meget hjælpsomme personale er veluddannet.

Adresse: Gasverksgatan 29

7. En duft af Italien
Duften af parmesan er det første, der byder dig velkommen: Den familieejede Piazza-Deli er spækket med italienske delikatesser, hvor nogle er så specielle, at de endda kan være svære at rende op i Italien. Blandt lækkerierne kan nævnes parmesanoste med forskellige månedslagringer, fantastiske olivenolier og eksklusiv balsamico-vinedikke.

Adresse: Henry Dunkers Plats 1