Syv rejser, du ikke skal booke på nettet

På nettet kan man være sin egen rejsearrangør - men nogle rejser bør man holde sig fra selv at arrangere. Se syv af dem her.

Den helt store rejse med stop i en håndfuld lande og byer rundt om på kloden er bedst ikke selv at booke på egen hånd. Fold sammen
Læs mere
Foto: WITT / SIPA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Krydstogtet

Der er tre gode grunde til, at man ikke bør booke et krydstogt via et par få klik på nettet.

1. Krydstogtselskaber har aftaler med tilknyttede rejsebureauer, som gør, at man ofte kan få sin flydende rejse til en bedre pris end den, man selv kan finde i cyberspace. Samme aftale gør også, at bureauet ofte kan uddele gratis oplevelser til de rejsende, der booker gennem dem - f.eks. champagne, jetoner i casinoet ombord, osv.

2. Krydstogter er komplicerede. Der skal både bookes fly til og fra havne og eventuelle hotelovernatninger før og efter sejladsen ligesom der ombord på skibet kan være forskellige ting at tage hensyn til, f.eks. om man vil have en rejse, hvor al mad og drikke er inkluderet i prisen.

3. Rejsebureauer har ofte på forhånd booket et bestemt antal pladser på et skib. Dvs. man kan få beskeden om, at der er udsolgt, hvis man selv forsøger at booke rejsen, mens man kan få fingre i de ledige pladser ved at bestille rejsen gennem et rejsebureau.

Jordomrejsen

Den helt store rejse med stop i en håndfuld lande og byer rundt om på kloden kan nemt blive både en dyr og besværlig affære selv at booke. Simple returbilletter til og fra Danmark kan man sagtens selv ordne, men envejs-billetter fra og til eksotiske destinationer kan meget nemt blive en uoverskuelig dyr omgang, medmindre man booker gennem et rejsebureau, hvis systemer er gearet til at ordne sådanne omfattende rejseplaner.

For dig, der har travlt

Tid er penge, og har man intet af det første og masser af det sidste, er det oplagt at hyre et rejsebureau til at arrangere drømmerejsen. Så er man sikker på, der er tænkt på alt - og jo flere gange, man lader det samme rejsebureau stå for ens rejse, jo nemmere går det, fordi bureauet efterhånden lærer, at man er til kokospalmer og blåt hav og ikke til camping og vandreture - eller omvendt.

Næste: Til dig, der ikke er cyberhaj