Sygdom hærger ferieparadis

Turisthovedstaden Cairns i det nordlige Queensland i Australien ramt af denguefeber.

Cairns er turisthovedstaden i det nordlige Queensland og herfra sejler dykkerturister ud til Great Bearrier Reef. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Cairns er flere hundrede smittet af denguefeber. Der er 214 bekræftede tilfælde i Cairns og 25 i nabobyen Townswille, rapporterer Aftenposten.
Cairns tiltrækker et par millioner turister hvert år, bl.a. mange backpackere. Og byen er et populært udgangspunkt for dykkerture til Great Barrier Reef, og for ture ind i Australiens sidste rester af tropisk regnskov.

Der advares ikke generelt mod at rejse til området, men man opfordres til at passe på mygstik. Det er nemlig myg, der overfører smitten.

Symptomerne på smitte er feber, hovedpine, kraftige muskel- og ledsmerter og udslet. Der findes ingen vaccine mod smitten, og det tager normalt lang tid at komme sig igen.

Så det vigtigste er at beskytte sig mod stik. I modsætning til malariamyggen stikker denguemyggen døgnet rundt, og den opholder sig gerne i byer, så det gælder om at smøre sig ind i myggemiddel, bruge lange ærmer og sove under imprægnerede myggenet.

Denguefeber betragtes ikke som en meget farlig sygdom, men er til gengæld i stærk vækst og regnes i dag for den mest almindelig mygge-overførte sygdom i verden. Især i Thailand er man meget opmærksom på sygdommen.

Sundhedsmyndighederne i Australien arbejder intenst for at begrænse udbruddet af sygdommen, og husejere opfordres til at skille sig af med gamle bildæk, dåser og andet, hvor vand kan samle sig og myggene klækkes ud. Netop nu er det regntid i det nordlige Australien og dermed myggesæson.