Sydney er (stadig) verdens bedste by

Læserne af et af verdens største rejsemagasiner har stemt på Sydney som verdens bedste by at rejse til.

Bondi strand i Sydney - for at skabe opmærksomhed om "The World March for Peace and Nonviolence", som løber fra 2. oktober til 2. janaur 2010, danner tilhængere ordet peace (fred). Fold sammen
Læs mere
Foto: Krystle Wright
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I det amerikanske rejsemagasin "Conde Nast Traveller" er Sydney for 8. år i træk af læserne blevet stemt ind som verdens bedste by. Denne smukke by ved den australske skærgård slog byer som San Francisco, Paris, Rom og Melbourne i opløbet.

Mere end 25.000 læsere af det amerikanske magasin stemte på Sydney som den bedste by i Stillehavsområdet for 21. år i træk.

Vancouver blev stemt ind som bedste by i Nord- og Sydamerika, San Francisco blev bedste by i USA, Firenze bedste by i Europa, Cape Town bedste by i Afrika og UbudBali blev bedste by i Asien.

Læserne blev desuden bedt om rangordne forskellige af verdens byer efter kriterier som blandt andet atmosfære, venlighed, kultur, seværdigheder, restauranter, overnatning og indkøb. Det var på disse punkter Sydney scorede flest point.

Den tilbagelænede stil

Turistministeren i New South Wales, Jodi McKay, er ikke overraskende begejstret for udfaldet:

"De rejsende har tydeligvis nydt at være i Sydney og især vores tilbagelænede livsstil, vores ikoniske seværdigheder og naturen i byen," sagde hun.

Sidste år overnattede 2,6 millioner besøgende i Sydney.

Turister tilbragte anslået 51.5 millioner nætter i Sydney, hvilket var 6,9 pct. i forhold til året før, og de brugte 5.2 milliarder australske dollars (23 mia. kr.) under deres ophold.