Svineinfluenza stopper krydstogtskib

To caribiske øer nægtede passagererne fra et af verdens største krydstogtkibe at komme i land.

Krydstogtsskibene i Castries havnen på St. Lucia. Fold sammen
Læs mere
Foto: St. Lucia Tourist Board.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Sidst var det et krydstogtskib ved Australiens kyst, der som et andet "pestskib" måtte ligge ud for kysten og vente på tilladelse til at komme i havn, da et par af besætningsmedlemmerne havde fået svineinfluenza.

Læs også: 4,4 millioner europæere tog på krydstogt

Nu er det i Caribien, der er problemer. Her er det Royal Caribbeans Cruiselines "Adventure of The Seas" med 3.114 passagerer om bord, der blev "lukket ude" af to øer.

To af skibets besætningsmedlemmer har den såkaldte svineinfluenza, men begge var i isolation på skibest hospital, og blev behandlet uden problemer af de to læger og tre sygeplejersker, som altid er om bord.

Imidlertid gjorde det ikke indtryk på myndighedernene på de to caribiske øer St. Lucia og Antigua, da krydstogtskibet kom dertil fra Barbados, hvor der ikke havde været problemer.

Vi kan takle situationen
Skibet skulle efter planen for det uge lange krydstogt have tilbragt en dag på øerne, men passagereren fik ikke lov til at gå i land.

"Vi er overrasket og skuffet over den behandling, vi har fået fra myndighederne på de to øer. Vi ved bedre end de fleste, hvordan man tackler en sådan situation, som vi er bragt i, " hed det i går officielt fra Royal Caribbean Cruise Line.

I går var det uklart om St. Maarten, som næste stop på turen, tillader skibet at lægge til, fortæller Take Off..