Svimlende udsigt fra verdens højeste hotel

Ritz-Carlton har nu slået dørene op til det ny hotel i Hong Kong, der har en udendørs bar i en halv kilometers højde

Foto: Ed Jones

Det har taget ti år at færdiggøre byggeriet, men nu knejser den 490 meter høje skyskraber højt hævet over de travle gader i Hong Kong og byder på storslået udsigt over den berømte havn Victoria Harbour og resten af den sydkinesiske by.

Læs også: Her er fremtidens hotelværelse

De første 101 etager i skyskraberen er optaget af det internationale handelskammer, men etage 102 til 118 huser nu Ritz-Carlton-hotellet, der netop er åbnet.

Hotellet holder ikke rekorden som verdens højeste ret længe, for i 2014 åbner J-Hotel et nyt hotel i toppen af det 600 meter høje Shanghai Tower. Men det berører ikke topchefen Herve Humler:

"Folk konkurrerer hele tiden om alting, men vores mål er et andet. Vores fokus er service, service og service."

Det ny Ritz-Carlton er indrettet med 312 værelser - fra standardværelser over deluxe til suiter. Prisen for en overnatning starter ved ca. 3.000 kr. og topper med 9.000 kr.

Hotellet byder på seks restauranter med bl.a. kinesisk og italiensk mad og fra alle restauranter og værelser er fri udsigt over Hong Kong eller det Sydkinesiske hav.

Øverst finder man poolen, hvor man enten kan nyde udsigten eller kigge på den 19 meter lange storskærm, mens man slapper af. Og øverst oppe er også den udendørs bar på taget, hvor man kan nyde en drink med ultimativ udsigt.

35 procent af gæsterne er kinesere, og dem skal der kræses for. "I Kina skal alt nyt have en wow-faktor for at tiltrække topfolk, så det satser vi meget på med vores nye hotel," siger Herve Humler.

Læs også: Verdens 20 billigste hotelbyer