Sverige og Storbritannien hilser homoturister velkommen

At være homoseksuel turist kan give problemer mange steder i verden. Mens LGBT-turister er velkomne herhjemme, er USAs fremtid som homovenlig destination usikker.

Sverige og Storbritannien er de to mest homovenlige lande i verden. Det viser tal fra Spartacus Gay Travel Index, som blev offentliggjort i sidste uge.

Danmark følger, sammen med bl.a. Holland, Belgien og Canada, efter på en delt tredjeplads.

The Spartacus Guide har i over 40 år været en populær rejsefører, der har guidet til de mest attraktive rejsemål for LGBT-personer.

På baggrund af 14 forskellige kategorier, der spænder fra retten til at indgå ægteskab med en af samme køn til den mere generelle holdning til homoseksualitet i det åbne rum, har Spartacus Gay Travel Index kortlagt 194 landes åbenhed over for homoseksualitet.

Sverige har toppet listen, siden den for første gang så dagens lys i 2013, mens Storbritannien kom op på siden af svenskerne i 2014 og har befundet sig der lige siden.

USAs homovenlighed er truet

Siden den amerikanske højesteret i juni 2015 vedtog, at ægteskaber mellem to af samme køn skulle tillades i alle amerikanske stater, har USA forbedret sit renommé som homovenligt land betragteligt.

Især New York, Californien og Florida har ry for at være stater, der hilser homoseksuelle rejsende hjerteligt velkommen. F.eks. er flere strande i Miami markeret med det karakteristiske regnbueflag, der signalerer seksuel rummelighed.

Chefredaktøren for Spartacus International Gay Guide, Briand Bedford, frygter imidlertid, at USA’s gode ry som homovenlig rejsedestination kan have en stakket frist, efter Donald Trump har indtaget hvervet som amerikansk præsident.

»Vi frygter, at det er stilhed før storm. Trump kan potentielt sætte de homorettigheder, som blev indført under Obamas ledelse, ud af kraft,« siger Briand Bedford ifølge Die Welt. USA indtager en delt 34. plads på Spartacus Gay Travel Index – side om side med Sydafrika og Argentina.

I bunden af listen ligger Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Iran og Somalia. I både Iran, Saudi-Arabien og Somalia risikerer homoseksuelt samvær at blive straffet med døden.