Svensk hide-away på amerikansk

På svenske »The Lodge« får man følelsen af at befinde sig i det smukke New England med den gennemførte amerikanske stil. Og så ligger hotellet højt og unikt hævet over trækronerne.

I suiten i Tree top Lodge går loftet til kip og der er vinduer i tre af rummets fire sider, hvilket giver et fantastisk vue over landskabet fra dobbeltsengen. Se alle billederne fra hotellet herunder! Fold sammen
Læs mere

Vintertågen ligger blød og eventyrlig om »The Lodge«, et af Sveriges mest markante nyere hoteller.

Som det ligger der 165 meter over havoverfladen, midt i det smukkeste naturområde på bjergryggen af Romeleåsen, og tæt omkranset af høje træer, kan placeringen næsten ikke blive mere idyllisk.

Stilheden er slående. Dette er en oplevelse af de sjældne.

Læs også: 3 hotte hoteller i Stockholm

For de tre ejere, Michael Goldner og ballonskipper-brødrene Henrik og Anders Holmqvist, er etableringen og åbningen af The Lodge en drøm, der er blevet levet ud. I flere år har brødrene haft firmaet Ballon & Eventyr i Skåne.

Passionen for adventuresport har gennem deres karrierer taget dem vidt omkring i verden, og mange overnatninger er foregået på lodges i USA, Australien og New Zealand.

Med inspiration fra disse hoteller købte vennerne i 2003 den gamle jagthytte »Romelestugan« fra 1933, og lod den i de følgende fem år om- og i særdeleshed udbygge og indrette til det eksklusive hotel, det er i dag.

The Lodge er bygget i den lyse og lette New England-stil. Hotellet består af en hovedbygning med reception, bar, lounge og restaurant med stor åben sten-pejs, samt en stor veranda med udendørs lounge og udsigt.

Selve Tree Top Lodge er en to-etagers bygning med 12 værelser og en suite, mens man på resten af hotellet blandt andet finder en stor spa-afdeling. Hele hotellet er på charmerende vis forbundet med træ-gangbroer og -verandaer.

Er man her ikke kun for at koble af, kan man give sig i kast med alt fra ballonflyvning og isskulpturering til trekking og klatring. Og som fornem kontrast til det rå vildmarksliv tilbyder restauranten en gourmetmenu.

Køkkenchefen Jakob Ahrén står for den finere madkunst og molekylær gastronomi, og komponerer hver dag en 5 retters gourmetmiddag, baseret på de bedste lokale råvarer som for eksempel hjort, rådyr, vildsvin og ænder.

Årstidens frugt og grønt bliver ligeledes bragt til køkkendøren fra de omkringliggende gårde.

Se billederne øverst i artiklen

Læs også: 6 tips til Malmøs oversete lillesøster