Svækket interesse: Emirates sender færre fly mod USA

Mellemøstens største flyselskab dropper en række afgange som konsekvens af en betydelig svækket interesse.

Emirates skærer ned på antallet af afgange til USA.
Læs mere
Fold sammen

Flyselskabet Emirates tager nu konsekvensen af de midlertidige indrejseforbud, der ad to omgange er blevet forsøgt indført af den amerikanske præsident, Donald Trump. Flyselskabet fjerner 25 pct. af sine flyvninger til USA, fordi der har været en betydelig nedgang i salget.

Ændringerne vil træde i kraft i næste måned, oplyser Emirates. Selskabet betegner det som »en komemrciel beslutning som reaktion på den svækkede efterspørgsel på rejser til USA.«

Ændrede afgange

Flyselskabet beholder sine 12 destinationer i USA, men ændrer på antallet af afgange. I dag er der to daglige afgange til Boston, Los Angeles og Seattle. Fremover vil der kun være en enkelt afgang.

De daglige afgange til Fort Lauderdale og Orlando vil fremover blive reduceret til fem afgange om ugen.

Suspenderede forbud

Præsident Donald Trump har ad to omgange forsøgt at indføre indrejseforbud for borgere fra lande med overvejende muslimske befolkninger. Begge gange er disse forbud blevet suspenderet af føderale dommere i USA.

Emirates havde sidste år over tre mio. passagerer på sine ruter til og fra USA. De tre seneste måneder har der dog været en ’betydelig nedgang’ i antal solgte billetter til USA.